Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:20:19

За підсумками конкурсу новим директором ліцею №15 у Чернігові стане Антоніна Харченко

11.03.2021   08:30Агенцiя

У конкурсі на заміщення вакантної посади директора ліцею №15 у Чернігові перемогу здобула Антоніна Геннадіївна Харченко, яка працює в ньому давно і в тому числі й на керівних посадах.

Конкурс на заміщення вакантної посади керівника цього закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності відбувся в Чернігівській міській раді сьогодні, 9 березня. Конкурс проходив у два етапи: перший - письмова перевірка знання законодавства про освіту та вирішення ситуаційного завдання, другий - презентація перспективного плану розвитку ліцею та відповіді на запитання членів конкурсної комісії.

Участь у конкурсі взяли дві кандидатки. Обидві вони, за висновком комісії, показали високий рівень фахових знань та готовність до такої роботи.

- Це в нас не перший конкурс на заміщення посади директора в Чернігові. І дійсно, обидві претендентки гідні того, щоб очолювати школу, - підкреслив перед оголошенням рішення голова комісії, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. – Разом з тим, думка комісії полягає в тому, що на етапі, коли відбувається освітня реформа, досить складно буде навчальним закладам, особливо які перепрофілюються в ліцеї, ці кроки пройти. І потрібна людина, яка вже добре знає колектив і роботу. Тому, в принципі, думка одностайна, що Антоніна Геннадіївна Харченко – на своєму місці. Вона працювала і виконуючою обов’язки директорки, і на інших посадах у школі протягом тривалого періоду і знає що робити з першого дня. Одноголосно комісія підтримала саме її кандидатуру, - оголосив він.

У той же час, голова комісії позитивно відзначив і презентацію розвитку ліцею від іншої конкурсантки, зазначивши, що та демонструє сучасний підхід. І висловив думку, що кандидатці обов’язково треба подаватися на наступні конкурси.

Комісія ж рекомендувала управлінню освіти Чернігівської міської ради укласти контракт з Антоніною Харченко.

Олександр Ломако привітав переможницю і побажав їй успіху на цій посаді. А також - виправдати довіру, продовжити розвиток ліцею, щоби він дійсно залишався одним із кращих навчальних закладів у місті Чернігові та ставав ще кращим. А про це свідчитимуть результати ЗНО, інші успіхи учнів, а також покращення матеріально-технічної бази ліцею та зміцнення його кадрового потенціалу.

Конкурси на заміщення посад директорів шкіл у Чернігові проводяться з 2017 року, коли першими процедуру такого відбору пройшли директори Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 і Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

Ліцей №15 є одним із найбільших закладів загальної середньої освіти в Чернігові, тут навчається більше 1300 учнів і працює майже 100 вчителів. Заклад має успішний досвід профільного навчання за напрямками: фізико-математичним, з інформатики, хіміко-біологічним, економічним. За підсумками всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін учні ліцею щорічно займають найвищі призові місця в рейтингу шкіл міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.