Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:00:47

Програма трансформації мережі шкіл Чернігова затверджена

26.02.2021   10:30Агенцiя

Програма трансформації мережі закладів загальної середньої освіти у місті Чернігові затверджена депутатами Чернігівської міської ради. Відповідне рішення прийняте на засіданні 5-ої сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання 25 лютого.

Як уже неодноразово повідомлялося, у майбутньому в Україні та в місті Чернігові зокрема функціонуватимуть два типи закладів – гімназії, до яких будуть включені й початкові школи, та академічні ліцеї. Зокрема, ліцеї створюватимуться на базі нинішніх шкіл № 1,12,15 та 22.

Завдяки тому, що в Чернігові трансформацію до цієї системи починають вже з цього року, її розтягнуть у часі, зроблять перехід плавним і поетапним - щоби всі діти в усіх міських школах мали можливість закінчити навчання в тих закладах освіти, де вони навчаються зараз. Включаючи базову середню та старшу школу.

Отже, відповідно до плану заходів Програми, з 1 вересня 2021 року припиняється набір до 1-х класів у чотирьох школах, які з 2024 року функціонуватимуть як ліцеї. Створення гімназій на базі решти існуючих закладів загальної середньої освіти проходитиме в три етапи. Від 1 вересня цього року припиняється набір 10-х класів у таких закладах: №4,5,6,7,9,13,17,20,27,30,33. З наступного року 10-ті класи не набиратимуть заклади № 14,16,18,19,21,29,34,35. З 2023 року – заклади № 2,3,11,24,28,31,32.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко перед голосуванням за цю програму нагадав усім про те, що такі зміни - вимога законодавства, яким не передбачена можливість подальшого функціонування шкіл «I-III ступенів». І хоч немає впевненості в тому, що в майбутньому чинне законодавство не буде змінюватися ще, зараз місто повинне його виконувати.

- Ніяких додаткових ініціатив від міської ради ми не робимо. Я як міський голова зобов’язаний виконувати законодавство та всі нормативні документи, Постанови Кабінету Міністрів України, і тим більше Закони України. Я думаю, що до цього закону будуть ще і правки з боку Парламенту. Ми будемо дивитися на ці правки і розуміти, що далі робити, - зазначив міський голова.

Докладніше про майбутню трансформацію мережі закладів загальної середньої освіти у місті Чернігові - в нашому попередньому матеріалі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.