Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:24:39

Освітня реформа у Прилуках

04.02.2021   11:24Агенцiя

В Україні триває освітня реформа, яка поступово від початкової освіти прямує в напрямку базової середньої та профільної.

Так, Законом України “Про загальну середню освіту”, зокрема ст.4, 35 передбачено рівні, строки, форми здобуття повної загальної середньої освіти та типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти. Це потребує зміни статусу окремих навчальних закладів, у тому числі й у Прилуках.

У липні 2020 року розпорядженням міського голови утворено робочу групу з розробки Концепції розвитку освіти у м.Прилуки, завданням якої є напрацювання та пропозиції щодо утворення на базі чинних ЗЗСО, ліцеїв та гімназій закладів тих типів, які передбачено чинним законодавством України з урахуванням потреб громади Прилук.

Робоча група, до складу якої входять міський голова, заступник міського голови за профілем, спеціалісти управління освіти міської ради, директори навчальних закладів, депутати міської ради, продовжила свою роботу й обговорила можливі варіанти щодо розвитку освітньої мережі міста, окремі етапи змін і трансформацій, що стосуються початкової та базової середньої освіти.

Гостро на сьогодні стоїть питання розвитку в місті профільної освіти, зокрема створення академічного ліцею. Наразі напрацьовані робочою групою напрямки ще потребують узгодження з педагогічною спільнотою, батьківською громадськістю та депутатським корпусом.

Робоча група продовжить свою роботу та вже найближчим часом запропонує модель нової освітньої мережі Прилук.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини