Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:17:58

Міжмуніципальне співробітництво: переваги для громад

23.12.2020   10:01Агенцiя

Міжмуніципальне співробітництво – універсальний інструмент, який дозволяє громадам об’єднувати наявні ресурси та спільно вирішувати за їх допомогою актуальні питання місцевого значення. Особливо це стосується громад, які не свого часу не скористалися процедурою добровільного об’єднання.

Саме на перевагах такої співпраці наголошувалося під час онлайн-навчання «Міжмуніципальне співробітництво громад: законодавство та успішні практики». Вебінар, організований Центром підвищення кваліфікації, проходив 21 грудня для працівників апаратів виконкомів рад територіальних громад області.

Спікер заходу – експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад, директор адміністрації веб-сайту «Староста Профі» Олександр Врублевський розкрив учасникам особливості підготовчого етапу, тобто визначення найбільш пріоритетних питань та проблем, відповідних інструментів для їх вирішення та результатів, які будуть отримані на основі економії власних ресурсів.
Він звернув увагу учасників зустрічі на таких моментах, як ініціювання та надання згоди на співробітництво та роз’яснив нюанси підготовки проєкту договору по співробітництво громад. Окрім цього, були проговорені юридичні та практичні аспекти виконання учасниками співробітництва договірних зобов’язань.
 
Своєрідним підсумком навчання стала домовленість про подальші подібні навчання, під час яких передбачається більш детальне висвітлення кожного з вищезазначених аспектів, аналіз та консультації щодо напрацьованих практик.

Водночас Центр підвищення кваліфікації і надалі приймає пропозиції щодо висвітлення найактуальніших тем від представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо висвітлення найбільш. Просимо залишати свої побажання в мессенджері офіційної сторінки Центру на Facebook або надсилати на електронну пошту Центру.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини