Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:53:16

Зимові канікули для учнів шкіл Чернігова триватимуть з 31 грудня по 10 січня

16.12.2020   13:20Агенцiя

Навчальний процес у закладах загальної середньої освіти Чернігова в цьому році завершується 30 грудня - і розпочинаються зимові канікули. Про це повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура 15 грудня.

- Останній день навчання в цьому році – 30 грудня. Канікулярний період буде тривати до 10 січня. Потім уже повернемось до освітнього процесу, але з урахуванням постанови, яка була прийнята Урядом 9 грудня і яка передбачає з 8 січня заборону відвідування загальноосвітніх закладів, крім дошкільних. Якщо нічого не зміниться, освітній процес буде організовано у дистанційному режимі повністю для всіх здобувачів освіти загальноосвітніх навчальних закладів, - зазначив Василь Білогура у коментарі журналістам.

Окрім цього, учні 1-4 класів з 28 грудня по 30 грудня теж займатимуться за дистанційною формою.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на щотижневій розширеній нараді, звертаючись до чернігівців, повідомив, що не втручався в рішення освітян, але вважає його відповідальним. Питання можливого повернення до звичайної очної форми навчання для учнів 5-11 класів на останні три тижні цього року все-таки розглядали на раді директорів шкіл міста. Як аргумент - щоб діти поздавали необхідні тестування за півріччя. Але ризики визнали вагомішими.

- Ризики прості. Це додатково щодня кілька тисяч дітей їздили б у громадському транспорті, тобто збільшилося б навантаження на нього у години пік. Окрім цього, природа розповсюдження ковіду – кількість контактів. Якщо більше людей контактує один з одним, хвороба передається швидше. Але директори шкіл порадилися і вирішили залишити дистанційну форму навчання на останні три тижні року. І я переконаний: якщо розірвати ланцюг передачі інфекції за рахунок карантинних заходів – локдауну у січні – відбудеться стабілізація по темпу приросту кількості хворих, - зазначив він.

***

Начальник управління освіти міськради також нагадав, що з 5 по 19 січня 2021 року розпочинається реєстрація на пробну сесію ЗНО. Саме пробне ЗНО заплановане на 10 квітня, і проводитиметься в один день по всім предметам. Тому кожен учасник зможе спробувати свої сили тільки з одного навчального предмета. Новинкою буде те, що учасники зможуть, зареєструвавшись на відповідному сайті, завантажити зошити з усіх предметів і перевірити рівень своїх навчальних досягнень.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини