Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:47:15

У школах Чернігова для 5-11 класів триває дистанційне навчання

25.11.2020   11:27Агенцiя

У такому ж режимі як у школах Чернігова (тобто дистанційно з 5 по 11 класи) діти навчаються зараз у таких українських обласних центрах, як Полтава, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Чернівці, Вінниця. Про це на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.

За даними моніторингу управління освіти, в інших європейських країнах на сьогодні ситуація наступна. В Австрії учні молодших та середніх класів ходять до школи, а старша школа та студенти – дистанційно. У Швеції по закладах приймаються рішення самостійно. В Італії з 4 листопада школи працюють дистанційно. У Данії в окремих муніципалітетах дистанційно навчаються 5-8 класи. У Чехії початкова та середня школа навчаються очно, інші – у змішаній формі, тобто ходять до школи по черзі 50/50. У Польщі діти навчаються дистанційно до кінця грудня. У Греції та Румунії закриті на карантин і школи , і дитсадки, проінформував він.

Зараз у Чернігові учні 1-4 класів продовжують навчатися в очному режимі, але частина предметів переведена у дистанційну форму. Загалом, за інформацією батьків, відсутні через хворобу близько 10% дітей.

Зі співробітників закладів середньої освіти міста хворіють 86 осіб, серед них з підтвердженим діагнозом Covid-19 – 20. По закладах дошкільної освіти хворіє 126 співробітників, з них з підтвердженим Covid-19 – 28 працівників. На самоізоляції знаходяться 25 осіб та 6 груп. Повністю призупинений освітній процес у двох дитсадках - №37 та 73.

На аналогічній нараді тиждень тому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко давав міському управлінню освіти доручення вивчити доцільність повернення до очного навчання окремо випускних 11-х класів. З урахуванням як зростаючої пандемії, так і того, що в них попереду складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Зараз Василь Білогура повідомив, що це питання обговорене з директорами усіх шкіл міста. Відповідно до їх спільного рішення, не буде великого позитиву, якщо учні саме 11 класів відновлять навчання в очному режимі. Адже навчальна програма в цьому класі передбачає не тільки підготовку до ЗНО - ті матеріали, які вивчаються, складають лише до 2% його питань. Перелік питань ЗНО включає весь матеріал, який відпрацьовується з 5 по 11 клас. І 11-класники зараз точково обирають окремі предмети, які вони складатимуть на ЗНО, і саме до них посилено готуються. Інший же програмний навчальний матеріал буде їх додатково навантажувати.

- Ми дійшли спільної згоди, що не буде позитивного результату від того, що учні саме 11 класів повернуться до звичайного навчання. Якщо говорити про освітній процес загалом, то, звісно, усім би хотілося працювати у звичайному режимі. Проте, всі ми прекрасно розуміємо, що немає позитивної динаміки по захворюваності на Covid-19, - пояснив керівник міського управління освіти.

Він також додав, що всі звернення від батьків щодо якості дистанційного освітнього процесу профільним управлінням вивчаються та на них відповідно реагують.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини