Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:25:21

Як військові будували "Міст Леонардо да Вінчі" та грали в рольові ігри

09.10.2020   19:38Агенцiя

В рамках двосторонньої співпраці досвідчені фахівці Соціально-психологічного центру міста Славутич завітали до військовослужбовців окремої танкової Сіверської бригади аби передати свої знання з психологічної роботи офіцерам, що обіймають керівні посади, зокрема командирам, заступникам з морально-психологічного забезпечення та військовим психологам підрозділів частини.

- Ми поділилися досвідом з нашими військовими щодо методів та форм роботи, які вже апробовані нами. Завдяки цьому ми маємо позитивний результат та знаходимо спільну мову з учасниками бойових дій, що звертаються до нашої установи. Це індивідуальна і групова робота. Під час  психологічних тренінгів ми акцентували увагу на принципах командоутворення. Це діяльність військовослужбовців, що разом виконують певні завдання задля досягнення успішного результату як у великих так і в маленьких підрозділах.  Також велику увагу ми приділяємо  профілактиці девіантної поведінки у військовому середовищі – це негативна, а інколи і протиправна поведінка військових, що може погано впливати на виконання поставлених завдань, - повідомив заступник директора Соціально-психологічного центру м. Славутич, кандидат психологічних наук Юрій Акименко.

Командоутворенню військові навчилися під час групової психологічної вправи «Міст Леонардо да Вінчі». Сутність її складалася з того, що з 28 дерев’яних планок, які надавалися  армійцям, вони повинні були побудувати дерев’яний маленький  місток, не маючи при цьому підручних засобів, таких як різноманітні кріплення, мотузки, клей тощо. Тут треба було діяти згуртовано, адже на думку психологів, військовослужбовці, які швидко та якісно виконуватимуть таке завдання – зможуть рішуче діяти  і в бойовій обстановці, а ті учасники, що сперечатимуться і не будуть злагоджено виконувати вправу – не зможуть впевнено поводитися на передовій. Одночасно тут треба вміти аналізувати, домовлятися між собою, бути кмітливим та приймати командне рішення.

Велику увагу під час тренінгів психологи приділили девіантній поведінці серед військових, як на службі так і в побуті. Тут все було зосереджено на рольових іграх, коли був носій девіантної поведінки, так званий порушник та його оточення, зокрема ті, що хочуть його врятувати та ті, що штовхають його на протиправні вчинки. Під час виконання таких ролей всі оточуючі мали можливість сприймати змодельовану ситуацію, в якій може опинитися кожен і тут дуже чітко прослідковується девіантна поведінка головного героя-порушника.

На майбутнє, представники Центру будуть ініціювати подальшу співпрацю з військовими, щоб адаптувати різноманітні  методи психологічного розвантаження, інтерактивні вправи та проводити зустрічі на постійній основі задля покращення морально-психологічного клімату як у військових колективах так і в сім’ях армійців, особливо це стосується військових, що повертаються з зони проведення бойових дій.

Така взаємодія є дуже корисною і в подальшому дозволить покращити психоемоційний стан військових та запобігти психологічному вигоранню. Під час таких зустрічей військові психологи мають можливість навчатися та здобувати досвід аби застосувати свої набуті навички на фронті.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.