Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:14:53

Визначено лавреатів обласних освітніх премій імені Софії Русової та Георгія Вороного за 2020 рік

17.09.2020   14:26Агенцiя

16 вересня відбулося спільне засідання Колегії управління освіти і науки обласної державної адміністрації і постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери щодо визначення лавреатів обласних Премій імені Софії Русової та імені Георгія Вороного, якими щорічно нагороджують кращих працівників середньої та вищої освітньої ланки Придесення.

В ході зібрання, що розпочалося сьогодні наприкінці робочого дня в обласній освітянській установі, народні обранці разом з головою профільної комісії Сергієм Журманом та членами Колегії на чолі з начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Миколою Конопацьким і його заступницею Оленою Соронович уважно розглянули та обговорили всі запропоновані кандидатури номінантів та, із врахуванням високих професійних, людських, креативно-творчих якостей і здобутків кожного, визначили лауреатів шляхом голосування.

Наголосимо, що цього року від місцевих органів управління освітою, органів місцевого самоврядування та закладів освіти області на розгляд Колегії було подано 39 матеріалів про професійні досягнення кандидатів, які претендендували на нагородження згаданими преміями. Саме з їх числа обрано 20 лавреатів Премії імені Софії Русової - кращих представників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів Чернігівщини. В числі ж п'яти відібраних шляхом голосування володарів Премії імені Георгія Вороного, яка вручається педагогічним працівникам вищих навчальних закладів, також – кращі із кращих наставників, які ідуть в авангарді навчально-освітнього процесу та наукової діяльності у вищих навчальних закладах Чернігівщини.

Як і було наголошено, нагородження лауреатів відбудеться під час урочистостей з нагоди професійного свята - Дня працівників освіти, який традиційно відзначається в першу неділю жовтня.

Довідково. Щорічна обласна Премія імені Софії Русової присуджується педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до Положення, затвердженого рішенням шостої сесії обласної ради п'ятого скликання від 29 листопада 2006 року.

Щорічною обласною Премією імені Георгія Вороного нагороджуються педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти відповідно до Положення, затвердженого рішенням другої сесії обласної ради шостого скликання від 30 грудня 2010 року.

Нагороджені отримують звання лавреата, диплом та грошову винагороду у розмірі п'яти прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного календарного року.

Починаючи з 2007 року Премія імені Софії Русової була присуджена 230 найкращим педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти, а Премію імені Георгія Вороного з 2011 року отримали 45 науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини