Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:57:57

Муляр – професія на всі часи

25.08.2020   09:23Агенцiя

Муляр – це робітник, який бере участь у зведенні та ремонті житлових будинків, мостів, промислових та інших споруджень із природних і штучних будівельних матеріалів. Саме представники цієї професії втілюють у життя ідеї архітекторів та проектувальників і відповідають за комфорт, зручність та довговічність будівель.

Муляр робить кладку несучих стін, фундаменту, арок, зводів, колон, монтаж у кам’яних будівлях залізобетонних балок, плит перекриття, сходових маршів, балконних плит, бере участь в установці віконних і дверних коробок, робить конопатку і заливання швів у збірних залізобетонних конструкціях. А ще - він повинен мати хоча б загальне уявлення про суміжні професії: монтажника і стропальника. Володіти ними не обов'язково, але бажано. Така універсальність завжди вітається роботодавцями.

На ринку праці робітники цієї професії завжди затребувані і попит на них стабільний. Муляри знаходять роботу в будівельних організаціях, на підприємствах та в установах різних форм власності, наприклад домобудівних комбінатах, ремонтних і житлових управліннях тощо. Вони можуть відкрити власну справу і працювати на себе.

Протягом січня-серпня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 20 вакансій муляра із заробітною платою від 5 до 12 тис. грн. За цей час службою зайнятості укомплектовано 14 таких вакансій.

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професію «муляра» в ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей», а також Харківському, Рівненському та Луганському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання 4-6 місяців.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру (філії) зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.