Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:02:20

На Чернігівщині реалізується міжнародний проєкт "Нові медіа"

30.07.2020   08:08Агенцiя

Протягом травня-жовтня 2020 року в НУ «Чернігівська політехніка» здійснюється реалізація проєкту«Програма розширення прав та можливостей для молодих журналістів «Нові Медіа» (NEW MEDIA)», який зібрав журналістів, громадських діячів, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, активну молодь.

Метою проєкту є підвищення фахового рівня молодих журналістів та блогерів України. Цього разу до міжнародного проєкту «Нові медіа», який реалізується Фундацією Прав Людини в Україні, Молдові, Литві долучилися учасники із Сумської та Чернігівської області, а його координацію здійснює ГО «Центр гендерної освіти» за підтримки НУ «Чернігівська політехніка».

Учасники проєкту мали змогу взяти участь у школі-тренінгу «Відеоблогерство», яка пройшла 3-6 липня 2020 р. у стінах НУ «Чернігівська політехніка» та зібрала вмотивовану до навчання блогерству молодь із Сум та Чернігова.

Завдяки професіоналізму тренера – українського режисера та сценариста Юрія Кочкарова – студенти, викладачі, громадські активісти, молодіжні працівники вивчали яке обладнання обрати для зйомок, як писати сценарій, робити розкадровку, які програми обирати для відео- та аудіо монтажу.

Цікавими та насиченими були заходи, проведені у формівебінарів, тренінгів та блог-кафе, на яких учасники мали можливість дізнатися, як протидіяти фейкам, розпочати самостійний шлях у блогерстві, просувати профілі у соціальних мережах, а також набували навичок взаємодії зі ЗМІ та аналізу актуальних суспільно-політичних проблем міста, регіону, країни.

Реалізація проєкту триває до жовтня, а це означає, що юні блогери мають змогу позмагатися у лідерстві ведення блогів та претендувати на поїздку в Литву, місто Вільнюс, де набудуть нових знайомств, навичок та досвіду громадського активізму.

Проєкт «Нові медіа» реалізується в Україні, Молдові, Литві за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської республіки та Вільнюського університету і має на меті посилення професіоналізму молодих лідерів громадських організацій, блогерів, журналістів у царині розвитку блогерства, правозахисту і молодіжного лідерства.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини