Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:03:53

Розглянули основні новації закону "Про повну загальну середню освіту"

06.05.2020   12:32Агенцiя

Про новели в освітньому законодавстві йшлося під час навчального онлайн-семінару, який провів ULEAD Чернігівський регіональний офіс.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, Олександр Мельник, радник з питань муніципальних фінансів та управління, і Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування, разом із учасниками розглянули основні новації ЗУ «Про повну загальну середню освіту» та провели аналіз системи управління комунальними загальноосвітніми закладами в громадах області.

Учасники заходу – керівники відділів освіти, освітні менеджери та інші представники громад Чернігівщини.

Ірина Кудрик розповіла про повноваження засновників - сільських, селищних, міських рад; органів управління освітою та керівників закладів освіти. «Згідно з новим законодавством про освіту освітнім закладам гарантується значна автономія. І кожен з учасників управлінських процесів в освітніх закладах має як власне коло прав, так і великих обсяг обов‘язків і відповідальності», - зазначила директорка Чернігівського РО.

Окрема увага була приділена кадровим питанням в закладах освіти. Зокрема, щодо необхідності припинення безстрокових трудових договорів з керівниками закладів освіти та педагогами пенсійного віку до 1 липня цього року. Розібрали алгоритм укладення контрактів з керівниками освітніх закладів та строкових трудових угод з вчителями пенсійного віку.

Людмила Чабак роповіла про кадрові та управлінські рішення, навела приклади хибних кадрових рішень, які зачіпають трудові права працівників і надала рекомендації щодо способів усунення допущених недоліків.

Олександр Мельник у своєму виступі зробив акцент на недоліках, які спостерігаються в обліку працюючих в закладах освіти, процесах їх фінансування та запропонував механізми і послідовні дії по приведенню управлінських та кадрових рішень в закладах освіти у відповідність до чинного законодавства.

Якщо маєте питання щодо організації діяльності освітніх закладів у громаді та потрібна кваліфікована експертна підтримка, звертайтеся до Чернігівського регіонального офісу Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe
  
ULEAD Чернігівський регіональний офіс

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.