Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:16:44

З оффлайн в онлайн: стартував навчальний проєкт U-LEARN

25.03.2020   10:16Агенцiя

Карантин – це шанс для навчання та підвищення кваліфікації фахівців об’єднаних територіальних громад. Тому Програма ULEAD з Європою / ULEAD with Europe запустила навчальний онлайн проєкт - U-LEARN.org.ua, де у вільному доступі наявні 10 навчальних програм.

Вивчити курс і отримати сертифікат можна за такими напрямками: «Вступ до електронного документообігу», «Соціальні послуги в ОТГ: з чого почати», «А як вчините Ви? – Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді».

«Реальність вимагає від експертів змінювати формат роботи з представниками громад. Консультації проводимо в онлайні, тренінги замінюємо на вебінари та відео курси. За основними напрямками Програма «U-LEAD з Європою» розробила інтерактивні курси. Вони враховують практичний досвід впровадження реформ, який громади вже здобули», - зазначила Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Альона Кулідоброва (Alyona Ozol), активістка ГО «Десна майбутнього» з Деснянська ОТГ, вирішила вивчити курс «Залучення громадян до процесів прийняття рішень». Вона поділилася враженнями від навчання.

«Онлайн-навчання U-LEARN є простим та доступним для пересічного громадянина, який знаходиться в постійному пошуку знань. Програма курсу зрозуміла, не займає багато часу та ресурсів, тобто все підготовлено так, щоб людині було максимально комфортно сприймати корисну інформацію та отримувати знання», - сказала Альона.

За її словами корисними для вивчення стали ситуативні завдання та їх вирішення. Дівчина каже, що через зайнятість та брак часу не мала можливості відвідувати тренінги та навчання, а тепер можна вчитися з дому завдяки цій онлайн-платформі.

«Для того, щоб краще розуміти, яка має бути комунікація між владою та мешканцями я пройшла курс "Вступ до залучення громадян до процесів прийняття рішень". Завдяки якому отримала багато корисної інформації, а також приємний бонус — сертифікат. Надалі планую пройти ще не один курс, адже навчатися ніколи не пізно!» - зазначила Альона Кулідоброва.

Всі курси доступні на сайті https://u-learn.org.ua/ Пройти будь-яке онлайн навчання та отримати відповідний сертифікат зможе кожен охочий.

Також, на платформі доступні електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку».

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини