Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:51:21

Про державну субвенцію та Адама Киселя

24.02.2020   13:22Агенцiя

Чи отримає Киселівська ОТГ, так само як інші, де вибори пройшли у грудні минулого року, державну інфраструктурну субвенцію? Це одне з питань, що прозвучало під час семінару в Киселівці.

Адже в проекті постанови уряду вона є й сума визначена. Втім тут починаються численні «але» – чи визнана громада спроможною, чи переведена на прямі міжбюджетні відносини, якщо ні – на рахунки якого органу місцевого самоврядування мають заходити відповідні гроші, чи не вимагатиме це внесення змін до законодавства та як подібні кроки ув`язуються з алгоритмом реформи…

Такі та інші питання пролунали під час семінару «Особливості формування бюджету сільської, селищної, міської ради ОТГ», проведеного Чернігівським центром підвищення кваліфікації в Киселівці. Участь у ньому взяли сільський голова Володимир Шелупець, штатні працівники, депутати.

На початку навчання регіональний консультант Офісу АМУ в Чернігівській області Микола Силенко детально розповів про бюджетування сільської ради ОТГ в перехідний період – тобто коли громада юридично створено, голова та рада обрані, але щодо фінансування змін не відбулося. Експерт наголошував – найімовірніше, такий стан справ триватиме до завершення цього року. Розуміючи, що нові територіальні громади чекали іншого варто максимально скористатися цим часом для підготовчої роботи – інвентаризації майна, інших активів, підготовки необхідної документації, розробки планів розвитку… Останні для Киселівської ОТГ виглядають специфічно. Адже вона знаходиться в зоні економічного та адміністративного тяжіння Чернігова. Питання – як використати його на благо. Наводився приклад Музиківської ОТГ Херсонської, що навчилася «переманювати» інвестиції з Херсону.

У зв`язку з цим виникло питання брендування громади, адже більша впізнаваність «притягує» гроші. Такий потенційний символ існує – чернігівський каштелян, київський воєвода, православний сенатор Речі Посполитої, бойовий товариш Богдана Хмельницького, відомий кризовий переговорник Адам Кисіль. Звідси й назва села.

Наступна частина присвячувалася процедурам проведення публічних закупівель за бюджетні гроші. Висвітлював їх Павло Степанов – начальник відділу ресурсного розвитку територій, з питань державних закупівель та державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації. Він докладно зупинився на діючих нормах та змінах, що набувають чинності з 19 квітня цього року. Слухачів цікавило з яких міркувань держава вирішила застосувати настільки великі штрафи за порушення, як ця норма працюватиме в дійсності на прикладі сільських рад, яким чином стимулюватимуться фахівці та де і яким чином можна отримати більше інформації.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини