Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:14:46

Про особливості формування бюджету сільської, селищної, міської ради ОТГ у Добрянці

24.01.2020   10:09Агенцiя

Чи станеться диво і нас вже 2020 р. переведуть на прямі міжбюджетні відносини?", - таке запитання пролунало під час першого з низки семінарів "Особливості формування бюджету сільської, селищної, міської ради ОТГ". Проводився він Центром підвищення кваліфікауії у Добрянці.

Учасники - селищний голова Володимир Ткаченко, штатні працівники рад, що об'єдналися, депутати селищної ради.

Розглядалися дві теми: проболеми та перспективи бюджетної децентралізії й державна політика у сфері публічних закупівель, які висвітлювали Микола Силенко - консультант із бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському РВ АМУ та Павло Степанов - начальник відділу ресурсного забезпечення розвитку територій Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації. Через варіантність наступного розвитку подій розглянули дії місцевого самоврядування, як у випадку непереведення на прямі міжбюджетні взаємини у поточному року, так і в разі позитивного вирішення питання.

Наголошувалося - в першому випадку жодних змін щодо бюджетування не відбувається, тому районний бюджет має профінансувати всі бюджетні призначення на тих же засадах, що й минулого року. Також це озаначатиме, що процес реорганізації рад затягнеться майже на рік. Це, фактично, час на підготовку для роботи за нових умов. Втім може статися "диво" - тоді процеси відбуватимуться надзвичайно швидко.
Частина публічних закупівель промайнула в режимі брифінгу - учасників зустрічі цікавили норми, що набувають чинності з 19 квітня 2020 р., обгругтованість запровадження величезних штрафів за порушення тендерного законодавства, особливості формулювання умов закупівель, відповідальність підприємців, терміни проведення торгів на наступний рік, можливості корегування та ін.

Своєрідним результатом семінару стало розв'язання однієї з порушених проблем у режимі реального часу, а саме - як має зазначатися назва першого підпису на платіжних дорученнях? Разом із казначейством погодили прийнятне формулювання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини