Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:27:10

Сухополов`янька сільська ОТГ готується до першої сесії ради

15.01.2020   11:47Агенцiя

Найчисленніша на теренах Чернігівської області та одна з найбільших в Україні Сухополов`янька сільська ОТГ, що на Прилуччині, готується до першої сесії ради.

14 січня новообрані депутати, сільські голови (майбутні очільники старостинських округів), секретарі рад зібралися на навчання, яке ініціював Чернігівський центр підвищення кваліфікації. Участь у ньому взяли участь чинний голова Сергій Проценко та обраний на грудневих виборах – Денис Росовський.

Заняття проводили заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександра Негода та секретар Сосницької селищної ради Світлана Пастушенко.

Розпочали традиційно – з питань, які необхідно розв`язати ще до початку сесії (насамперед, стосовно публічних закупівель) та двох її перших рішень. Наголошувалося – необхідно не лише дотримання законодавства, але й надати цьому моменту урочистості. Це важливо для згуртування нової ради, отже – ефективної її роботи. Докладно зупинилися на визначенні кількості, чисельності та напрямах роботи майбутніх постійних комісіях ради. Експерти підкреслили – без ретельного попереднього розгляду питань на комісіях немає сенсу виносити питання до сесійної зали, тим більше, що вага майбутніх рішень зростає на порядок.

Серед питань, які пролунали: як врегулювати умови оплати праці майбутніх в.о. старост; чи можна вже на першій сесії ухвалити рішення щодо створення старостинських округів; чи можуть в.о. старост проводити реєстрацію актів цивільного стану; якщо серед новообраних депутатів є нинішні секретарі рад – як правильно скласти повноваження та зареєструватися; чи можна ранг державного службовця зберегти за посадовою особою місцевого самоврядування; на що треба зважати під час формування структури апарату виконкому та як при цьому враховувати різну чисельність мешканців старостинських округів; наскільки детально варто прописувати регламенти роботи ради та виконкому; якщо регламент ухвалений – чи варто розробляти статут громади та ін.

Експерти наголосили – від самого початку роботу Сухополов`яська громада має демонструвати високу ступінь організації та взаємодії, адже часу для становлення мало. Втім виклики стимулюють. Висновок: «Будуйте громаду!».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини