Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:45:20

Чернігівські десятикласники грали в "Ринок праці"

06.12.2019   08:06Агенцiя

Ще з юного віку діти мріють про свої майбутні професії, обговорюють з ровесниками, ким вони будуть, коли виростуть. Їх мрії та вподобання змінюються з часом, з впливом оточення дитини та розширенням світогляду. Щоб не помилитися з вибором професії у старших класах, дітям допомагають фахівці служби зайнятості, які проводять різноманітні інтерактивні профорієнтаційні заходи.

Так, 4 грудня фахівці Чернігівського обласного центру зайнятості на базі обласного молодіжного центру провели гру-імітацію "Ринок праці", на яку запросили учнів 10 класів ЗОШ №19. Цього дня старшокласники отримали унікальну можливість ненадовго подорослішати, проявити свої таланти та здібності, отримати максимально повне уявлення про існуючі професії.

Гру провели у два етапи. На першому - десятикласники обирали собі спеціальність та отримували заробітну плату у вигляді умовних «грошей» відповідно до обраної професії, яку потім витрачали на освіту, їжу, одяг, здоров’я, житло та відпочинок. Таким чином учасники моделювали реальну життєву ситуацію та співставляли свої потреби з можливостями, які може забезпечити обрана ними професія.

На другому етапі хлопці та дівчата розділилися на «клієнтів» та «професіоналів» і моделювали трудову діяльність в умовах самозайнятості. Тобто кожен з них спробував себе у ролі підприємця. Діти вибирали різні сфери діяльності. Наприклад, Ольга уявила себе стоматологом, Микола –будівельником, Олена – надавала юридичні послуги, а Оксана пропонувала послуги таксі.

За словами заступника начальника відділу організації профорієнтації Чернігвського обласного центру зайнятості Ірини Чечко такі заходи проводяться не лише для того, щоб зорієнтувати школярів у різноманітті світу професій, але й показати шлях до самостійного, усвідомленого та успішного вибору професійної діяльності.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.