Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:53:48

Підведені підсумки міжнародного українсько-канадського конкурсу освітніх проєктів

04.12.2019   13:01Агенцiя

На базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського підведені підсумки міжнародного українсько-канадського конкурсу освітніх проєктів чернігівських учителів.

Це педагогічне змагання започатковане ще 14 років тому й є щорічним.

Конкурс здійснюють Українсько-канадська Фундація «Україна-діаспора» й кафедра педагогіки та психології ЧОІППО.

Незмінним меценатом цього заходу є професор освітніх технологій Манітобського університету з міста Вінніпег Орест Цап. Українця, що народжений і вихований за океаном, повсякчас цікавить життя далекої прабатьківщини, він переймається новітнім розвитком школи в Україні, його турбують професійні пошуки та здобутки наших педагогів.

Цього року за результатами конкурсних змагань було відзначено чимало авторів цікавих проєктів. Серед яких і два проєкта педагогів Прилуцької гімназії №1 імені Георгія Вороного.

Дослідження-есе «Видатні випускники Прилуцької чоловічої гімназії – борці за незалежність України» Борох Валентини Миколаївни, учителя історії та правознавства та навчальний посібник «Антропогенний вплив на зміни клімату (на прикладі м. Прилук)» Макарової Людмили Григорівни,  учителя географії та основ здоров’я.

Переможці були нагороджені пам’ятними дипломами і грошовими преміями, які від імені мецената Ореста Цапа урочисто вручив ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Андрійович Заліський. Учителів-переможців підтримали й привітали спеціальними зверненнями меценат конкурсу професор Орест Цап та Повірений у справах Канади в Україні Руслан Кац від Амбасади Канади в Києві.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.