Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:20:37

Чернігівських поліцейських навчили як протидіяти домашньому насильству

28.11.2019   07:38Агенцiя

26 листопада на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області відбулися навчання для правоохоронців, які спеціалізуються на протидії домашньому насильству. Організатор навчань — Управління превентивної діяльності.

Правоохоронці вдосконалюють свої знання та відпрацьовують схеми дій у різноманітних ситуаціях, адже мобільні групи працюють лише понад два місяці. Дислокуються вони в Чернігівському відділі поліції. До складу груп входять дільничні офіцери поліції або працівники ювенальної превенції та патрульні поліцейські.

Юридичним нюансам роботи мобільних груп навчила юрисконсульт відділу правового забезпечення Головного управління Нацполіції Катерина Гранчак.

Щоразу, коли поліцейські фіксують факти домашнього насильства, інформація про них передається до соціальних служб. Відтак їх представники також поспілкувалися з правоохоронцями.

Начальники служб у справах дітей Деснянської та Новозаводської райрад у м. Чернігів Катерина Науменко та Юрій Назаренко роз’яснили поліцейським, як максимально ефективно діяти у разі присутності дитини під час фіксування фактів домашнього насильства. Адже дитина визнається постраждалою від насильства, навіть коли є свідком сварки дорослих.

Того ж дня працівники Управління превентивної діяльності провели нараду з патрульними поліцейськими Чернігова. Предметом обговорення став план дій у рамках щорічної всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

З 25 листопада по 10 грудня чернігівські поліцейські проводять широкомасштабну інформаційну кампанію для привернення уваги до цих проблем та попередження домашнього насильства.

Одна з наймасовіших акцій «Дій Проти Насильства» відбудеться 8 грудня у торгово-розважальному центрі «Голівуд» з 11:00 до 13:00. Дуже багато людей в Україні стають жертвами домашнього насильства, але замовчують це. Якщо ви або ваші близькі чи знайомі потерпають від будь-яких проявів насильства в сім’ї, приходьте на акцію.

Там ви зможете отримати безкоштовні правові консультації від фахівців, дізнатися відповіді на найгостріші питання – куди звертатися постраждалим від насильства, як звернутися до суду за захистом порушених прав тощо.

Поліцейські закликають не мовчати про насильство в сім’ї та не терпіти знущань.

У випадках домашнього насильства або його загрози ви можете звернутися до територіального органу поліції або за телефоном 102.

Також ви можете зателефонувати на безкоштовну національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству 0 800 500 335, короткий номер 116-123. За цими номерами ви можете дізнатися контакти найближчих організацій та установ, що можуть вам допомогти – центрів безоплатної правової допомоги, соціальних служб, служб у справах дітей, притулків для постраждалих від домашнього насильства, кризових центрів тощо, повідомив Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини