Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 28 лютого, 01:47:57

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

В області відпрацьовані заходи із запобігання поширенню коронавірусу

В області відпрацьовані заходи із запобігання поширенню коронавірусу 16:17

26 лютого голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів об’єднане засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і тимчасової протиепідемічної комісії щодо координації роботи із запобігання занесенню та поширенню на території області випадків захворювання коронавірусом.

Депутати підтримали рішення щодо знесення недобудови

Депутати підтримали рішення щодо знесення недобудови "Дворянського зібрання" на Валу 16:08

27 лютого на засіданні 52-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання депутати підтримали питання щодо визначення відповідального управління міської ради, якому буде доручено провести необхідні заходи, пов’язані зі знесенням багаторічної недобудови на Валу, з урахуванням однієї правки.

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно 12:55

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

Капелі бандуристів - 10 років

Капелі бандуристів - 10 років 12:48

Своє перше десятиліття відзначив один з найунікальніших бандурних колективів України — Капела бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Затвердили бренд міста

Затвердили бренд міста "Ніжин-завжди різний" 12:16

26 лютого на черговій 68 сесії Ніжинської міської ради VII скликання було прийнято важливе рішення для громади «Про організаційні заходи щодо визначення бренду міста Ніжина».