Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 9 серпня, 23:16:48

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

7 міфів про алкоголь та наукові обгрунтування

7 міфів про алкоголь та наукові обгрунтування 13:16

Слухи о том, что крепкие напитки убивают мозг, а кофе помогает протрезветь, несколько преувеличены.

Смачні рецепти вихідного дня: топ 6 страв з цвітної капусти

Смачні рецепти вихідного дня: топ 6 страв з цвітної капусти 13:04

Який овоч не лише дуже смачний, але й гарний на вигляд? Багато хто, відповідаючи на це питання, назве цвітну капусту. Її суцвіття естетично виглядають і відмінно поєднуються з іншими овочами, більшістю спецій, сирами, м’ясом і птицею.

Гороскоп на наступний тиждень 10-16 серпня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 10-16 серпня 2020 року 12:57

З 11 до 15 серпня Уран буде у стадії стаціонарності, Марс з’єднується з Чорним Місяцем, що активізує кармічні теми, проблеми поколінь. Маючи вплив на Марс, Чорний Місяць підпорядковує особисту волю підступним спонуканням та інстинктам.

9 серпня - День будівельника

9 серпня - День будівельника 09:01

У деяких пострадянських країнах святкується у другу неділю серпня. Свято День будівельника вперше встановлене за Хрущова 6 вересня 1955. Є традиційним у календарі працівників будівельних галузей. Популярні святкові заходи мають щорічний характер.