Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 22 жовтня, 17:01:03

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині внаслідок російської атаки поранено людину: поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину 17:10

Вчора вдень росіяни атакували безпілотниками одне із сіл Семенівської громади Новгород-Сіверського району.

Про старт опалювального сезону, інтеграцію ветеранів, впровадження проєктів від Мінсоцполітики – на засіданні Чернігівського Офісу Конгресу місцевих і регіональних влад 16:39

Питання життєдіяльності регіону – у фокусі сьогоднішнього розширеного засідання Чернігівського регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

В Чернігівському районі поліцейські затримали підозрюваного у завданні тяжких тілесних ушкоджень знайомому 15:16

Поліцейські відділення № 2 (селище Ріпки) Чернігівського райуправління поліції затримали чоловіка, причетного до завдання тяжких тілесних ушкоджень 31-річному жителю одного з сіл Добрянської громади Чернігівського району.

Оперативна інформація станом на 21 жовтня: місто працює в умовах блекауту 14:35

20 жовтня 2025 року армія російської федерації завдала ударів по енергетичній інфраструктурі Чернігівської області.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 14:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини