В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках
Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.
Зокрема, 20 листопада начальник Ріпкинського районного управління Держпродспоживслужби Дадаш Дадашев провів нараду за участю начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.
У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.
Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд, кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.
Останні новини Чернігівщини
Поліція встановлює обставини вибуху на Новгород-Сіверщині, внаслідок якого травмувалися двоє неповнолітніх 14:29
Сьогодні вдень до поліції надійшло повідомлення про те, що в лісі на території Понорницької громади Новгород-Сіверського району внаслідок вибуху зазнали травм двоє 15-річних хлопців.
У Ніжині відбулося засідання виконавчого комітету 14:07
На черговому засіданні виконавчого комітету було розглянуто низку проєктів рішень, що стосуються соціального захисту дітей, вшанування Героїв, підтримки Збройних Сил України, облаштування укриттів, а також питань культурної, майнової та комунальної сфер.
Визначено кандидатури на нагородження Почесною відзнакою Чернігівської обласної ради «Волонтер Чернігівщини» 13:35
32 клопотання розглянуто на засіданні комісії з питань нагородження Почесною відзнакою Чернігівської обласної ради «Волонтер Чернігівщини», яке 4 листопада провела перший заступник голови обласної ради, голова вищевказаної комісії Ніна Лемеш.
На Ніжинщині чоловіка засуджено до восьми років позбавлення волі за умисне вбивство знайомого 13:12
Бахмацький районний суд Чернігівської області визнав 60-річного мешканця Ніжинського району винним у вчиненні умисного вбивства та призначив йому покарання у вигляді восьми років ув’язнення.
Грантове фінансування для мікро- та малих підприємств 12:41
Міжнародна організація з міграції (МОМ) в межах проєкту "Життєздатність+": економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, запрошує український мікро- та малий бізнес взяти участь у грантовій програмі. Ініціатива спрямована на підтримку економіки України шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги.