Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:54:38

Представники Держпродспоживслужби вивчали інформаційні технології

20.11.2019   12:18Агенцiя

Про формування планів протиепізоотичних заходів профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік з використанням спеціального програмного забезпечення та активізацію процесу ідентифікації і реєстрації тварин йшлося під час наради в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«У нас сьогодні працює чимало інформаційних систем, - зазначив, відкриваючи зібрання, начальник Головного управління Юрій Павлішен, - адже без сучасних технологій у нашій роботі нині не обійтися». За словами керівника, це стосується, зокрема, програмного забезпечення за напрямком «Інформаційна система з проведення протиепізоотичних заходів».

Головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Олена Кужель під час виступу акцентувала увагу на помилках, яких припускаються фахівці у районних та міських структурних підрозділах Держпродспоживслужби, заповнюючи відповідні таблиці. «Неточності спотворюють результат, - наголосила фахівець, - тому при введенні даних слід давати максимально повні відповіді на запитання, не пропускаючи жодної графи».

Під час наради також обговорювалась ситуація з ідентифікацією та реєстрацією  сільськогосподарських тварин, як-то ВРХ, кози, вівці та свині. Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Олександр Ященко озвучив статистику, яка свідчить про позитивні зміни у цьому напрямку. До прикладу, планові показники ідентифікації та реєстрації телят з початку року виконані на 100%. Кількість зареєстрованих товарних свиней за аналогічний період збільшилась на 6 249 голів.

Підтвердив слова спеціаліста і Юрій Павлішен: «Можемо констатувати, що зрушення на краще є, і  особливо помітні вони протягом останніх двох місяців. Але ще дуже багато нам потрібно працювати. Маю надію, що найближчим часом ми зможемо значно покращити свої показники».

Учасники наради також обговорили низку інших актуальних для діяльності служби питань.

По завершенні наради фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели навчання для представників районних профільних управлінь, лікарень і міжрайонних державних лабораторій стосовно використання у роботі системи електронного документообігу та автоматизації бізнес-процесів «Megapolis.DocNet».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини