Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:31:45

Ніжинська школа №13 відсвяткувала 100-літній ювілей

16.11.2019   14:13Агенцiя

14 листопада відбулися урочистості з нагоди 100-річного ювілею Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13.

Століття тому, вона вперше відкрила ніжинцям свої двері до знань, була збудована за кошти багатого селянина Федора Кривця на початку ХХ ст. Але перші документальні згадки датовано 1918 роком у звіті Повітового відділу освіти, де згадується, що на 15 жовтня 1918 року в початковій школі працювало 4 групи, в яких навчалося 140 дітей. Навчально-виховну роботу здійснювали 7 педагогів.

З нагоди ювілею в шкільній актовій залі відбувся святковий концерт, почесними гостями якого були міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, депутат міської ради, директор школи №13 протягом 15 років Анатолій Мазун, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, голова Ніжинської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Володимир Сорокін, протоієрей Собру Всіх Святих, Народний Герой України, Почесний громадянин міста Ніжина Сергій Чечин, директори шкіл, педагоги, учні та батьки.

Міський голова Анатолій Лінник, привітав колектив закладу, батьків, учнів з визначною подією у житті школи та зазначив, що останніми роками міська влада приділяє значну увагу 13 школі, результати роботи тому є приклад, як змінюється школа і в середині, і ззовні, вона змінюється за змістом. Відмітив, що умови перебування дітей покращуються завдяки спільним заслугам депутатів міської ради, виконавчого комітету, батьків, педагогічного колективу. Побажав школі залишатися тією дружньою сім’єю, якою є вона зараз. Побажав процвітання, розвитку, щоб ті зміни, ті реформи, які відбуваються в країні і в нашому місті, були на краще, щоб педагогічний колектив відчував впевненість у завтрашньому дні, учням побажав отримати знання, за допомогою яких в майбутньому вони могли стати конкурентноздатними фахівцями. А також побажав всім миру і здоров’я.

Анатолій Валерійович вручив працівникам закладу Подяки міського голови та виконавчого комітету. З нагоди свята міською радою було виділено кошти на придбання акустичної системи. Це був не єдиний подарунок, колектив отримав подарунки від профспілкової організації, протоієрея Собору Всіх Святих Сергія Чечина, колег інших шкіл, а також Подяки та Грамоти від управління освіти.

На адресу колективу школи лунало багато вітальних слів, натомість учні дякували всім гостям чудовим виконанням пісень, танцями та сценками. Наприкінці заходу зробили екскурс в історію навчального закладу та подякували всім присутнім за щирі вітання.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.