Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:51:50

Відбувся профорієнтаційний захід "День кар’єри"

13.11.2019   11:10Агенцiя

12 листопада на базі Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва відбувся профорієнтаційний захід «День кар’єри», де спікерами були тільки заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

Організаторами та партнерами стали Чернігівський обласний та міський центри зайнятості, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління освіти Чернігівської міської ради, Навчально-методичний центр профтехосвіти в Чернігівській області. Протягом дня виставку відвідали більше 1500 учнів 8-11 класів, районів Чернігівщини, шкіл міста Чернігова.

Це ще одна з можливостей для школярів, їх батьків та педагогів на власні очі побачити не тільки діяльність закладів профтехосвіти в освітній сфері, а й те, який простір вони створюють своїм учням для розвитку їх творчості, здібностей, прояву активної громадянської позиції, лідерства, набуття навичок майбутнього під час навчання та в позаурочний час.

Програмою форуму передбачалося різні виставкові локації, де школярі знайомились з умовам здобуття популярних робітничих професій, квести, майстер-класи, покази моделей, відеопрезентації, цікава концертна програма, лунали пісні, танцювальні номери у виконанні учнівської молоді закладів профтехосвіти.

Більшість відвідувачів виставки «День кар’єри» дали собі відповіді на питання: «Хочеш мати не тільки «корочку», а й реальну професію, що допоможе тобі реалізувати твої можливості і потенціал в майбутньому? Хочеш отримати сучасну освіту, актуальну на сьогоднішньому й завтрашньому ринку праці? Маєш купу ідей ким стати, але ще більше сумнівів? Не знаєш ким стати? Хочеш знати, які можливості пропонує профтехосвітня галузь Чернігівщини?».

А також школярі за допомогою міського та обласного центрів зайнятості змогли розібратися у сучасному ринку праці, дали корисні поради та відповіді на усі запитання.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.