Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:52:13

Вчитель з Сосницького району отримав нагороду Global Teacher Prize

15.10.2019   10:12Агенцiя

Міжнародна щорічна організація Global Teacher Prize нагородила вчителя з Чернігівщини. Виграв цю нагороду вчитель хімії Олександр Лисич. В подарунок він також отримав солідну грошову нагороду 100 тисяч гривень.

Олександр Лисич

Олександр Лисич

Педагог родом з села Чорнотичі Сосницького району. Може похизуватися він своїми учнями, бал екзаменів, яких в середньому складає від 180-196. Вихованці з радістю та захопленням навчаються з Олександром навіть на природі під час канікул. Вчитель постійно удосконалюється та бере участь у різних заходах професійної діяльності. Має звання «Заслуженого вчителя», яке отримав з рук Президента України на День Незалежності.

Він отримав нагороду Global Teacher Prize, яку зможе використати  на свій власний розсуд. Ще 100 тисяч отримає школа для вирішення своїх поточних проблем. Сам же педагог поділився, що хоче відкрити спеціальну хімічну школу на Чернігівщині  або в Карпатах.

Цього року до премії приєднався «Фонд Родини Загорій», власне від якого брав участь Олександр Лисич. Цей фонд підтримує не один проєкт, який має на меті покращення та розвиток культури українців. Це стосується і сучасних технологій і практик сфери медицини та  охорони здоров’я, фонд поширює українське мистецтво та літературу,освіту і бізнес.

Гліб Загорій – засновник фонду і за сумісництвом власник однієї фармацевтичної компанії, доктор фармацевтичних наук та науковець. Його благодійний фонд запровадив низку програм розвитку та впровадження сучасних технологій і світових практик у сфері охорони здоров’я в Україн

Премію Global Teacher Prize створили, аби приділити увагу і відзначити учителів найвищого рівня. Це перша і єдина нагорода такого масштабу у сфері освіти. Прозорість вибору з-поміж кандидатів переможців гарантує компанія «Deloitte», а її реалізація відбувається за допомогою Українського культурного фонду.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини