Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:22:13

Про стан та перспективи розвитку нової української школи в області. ВІДЕО

03.10.2019   10:15Агенцiя

Про стан та перспективи розвитку нової української школи в області розповіли під час брифінгу в облдержадміністрації начальник Управління освіти та науки ОДА Микола Конопацький та начальник обласного управління Державної служби якості освіти Тетяна Маханькова.

Як поінформував Микола Конопацький, у 442 закладах дошкільної освіти області виховуються 30 163 дитини, у 476 школах області навчається 95,5 тисячі учнів, у 15 державних закладах професійної освіти Чернігівщини набувають робітничих професій 4238 осіб. Більше 21 тисячі є студентами 23 закладів вищої та передвищої освіти.

На Чернігівщині активно реалізується концепція «Нова українська школа». За словами начальника управління освіти, чи не вперше освітянська реформа підкріплена значними фінансами — на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів області було виділено 25 650,1 тисячі гривень на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Крім того, регулярно поповнюється парк шкільних автобусів, у тому числі й спеціально облаштованих для дітей з особливими освітніми потребами.

— Створення сучасного освітнього простору — не самоціль, — зазначив Микола Конопацький. — Нова українська школа має стати своєрідним магнітом, що притягує до себе дітей, і куди вони поспішають з радістю. ЇЇ результати ми зможемо оцінити згодом, коли випускниками стануть перші учні НУШ. На сьогодні ж можемо пишатися дев’ятьма випускниками, які отримали по 200 балів на ЗНО, 61 переможцем Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, мовних конкурсів.

Четверо учнів та студентів з Чернігівщини є стипендіатами Президента України, один – Кабінету Міністрів України, ще один удостоєний стипендії імені Т. Шевченка.

Микола Конопацький переконаний, що успіх учнів по-праву можуть розділити з ними їх вчителі. Саме постать вчителя — творчого, добре освіченого — є одним з наріжних каменів реформованої системи освіти. Тож влада на усіх рівнях має подбати про підвищення рівня престижності вчительської професії, про належну оплату праці педагогів.

— Маємо всі разом виховати нову освічену генерацію випускників, які б мали ґрунтовні знання та вміли б їх застосовувати у житті — підсумував начальник управління освіти.

Про організацію роботи нещодавно створеного управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області розповіла його начальник Тетяна Маханькова. Вона, зокрема, поінформувала що вже 21 вчитель початкової ланки на Чернігівщині виявив бажання пройти сертифікацію своєї педагогічної праці. Реєстрація бажаючих триває до 1 лютого.

Інший же напрямок своєї діяльності — інституційний аудит шкіл області управління розпочне з квітня наступного року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини