Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:48:56

14 вересня в Чернігові відбудеться загальноукраїнський освітній форум "Grani. Місія вчителя сучасності. Vol.2020"

12.09.2019   12:21Агенцiя

За підтримки Чернігівської міської ради в нашому місті цієї суботи, 14 вересня, відбудеться ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ОСВІТНІЙ ФОРУМ «Grani. Місія вчителя сучасності. Vol.2020».

Це зальноукраїнський вчительський форум, який у Чернігові проводитимуть вже другий рік поспіль. Приймає форум Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка.

Сьогодні організатори форуму розповіли подробиці про цю майбутню подію на прес-конференції в приміщенні Чернігівської міської ради. Форум представили:

    Оксана Коваленко, яка увійшла в ТОП-20 кращих учителів України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine, сертифікований тренер Microsoft, тренер учителів математики та інформатики, освітній блогер;
    Наталія Хольченкова - аспірант Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка, керівник освітнього центру «Альянс клас», депутат Чернігівської міської ради;
    Анатолій Тимошенко - проректор із виховної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка;
    Яніна Тимошенко - директор методичного центру Управління освіти Чернігівської міської ради.

Форум розпочнеться 14 вересня о 10.00 у приміщенні Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Участь у ньому беруть близько 400 освітян з 17 регіонів України і 37 спікерів-експертів. За словами організаторів, заявок від потенційних учасників прийшло набагато більше, але обмежувати кількість змушує розмір приміщення. Серед учасників – як слухачів, так і фасилітаторів – чимало педагогів з Чернігова; практично є представники з кожної чернігівської школи. Заявки на участь у форумі надсилалися вчителями індивідуально за бажанням.

Серед спікерів:
    Інгрід Крістенсен доктор педагогічних наук, університету південно-східної Норвегі (м.Осло)
    Олександр Авраменко ( український педагог, теле- та радіоведучий. Автор понад п'ятдесяти підручників та посібників з української мови й літератури.)
    Юрій Гайдученко ТОП-10 Global Teacher Prize Ukraine 2018,
    Булигіна Людмила ТОП-50 Global Teacher Prize Ukraine 2018,
    Наталія Лімонова: (переможниця премії Жінка України 2019), засновниця багатьох успішних проектів і інноваційного проекту  https://gioschool.com/
    Микола Скиба – експерт напрямку "Освіта" "Українського інституту майбутнього"
    Команда креативних директорів київських шкіл та інші прогресивні успішні освітяни з різних регіонів України.
    Партнери форуму – представники ГС «Освіторія».

В програмі форуму дискусія у формі дебатів на тему «Онлайн-освіта має цілком прийти на зміну класичному викладанню, а професія вчителя в її звичайному розумінні - піти в минуле». А також - групова робота з визначенням ролей вчителя сучасності.

Буде презентовано іноваційний український стартап, винахід під назвою «Cam Touch», який  перетворює будь-яку поверхню на сенсорну, або інтерактивну.

Робота форуму триватиме 1 день (до 17 години) і включатиме дискусійну панель, а також біля 30 майстер-класів та тренінгів. Учасники в теорії та на практиці ознайомляться з новітніми педагогічними підходами, методичними розробками, технічними засобами тощо. Виступи експертів, дискусійне обговорення та майстер-класи розраховані так, щоби корисні їм нові знання могли отримати вчителі з усіх предметів.

Очікується, що форум дасть освітянам не тільки корисну інформацію, а надихне їх на педагогічні досягнення та інновації.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини