Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:07:48

Вперше з 1994 року у Чернігові відкрили сучасний дитячий садок

31.08.2019   12:16Агенцiя

У Чернігові «Дитяча Академія» вже готова зустрічати своїх вихованців. 30 серпня, у мікрорайоні Масани офіційно відкрили дошкільний освітній заклад № 3.

На урочисте відкриття дитсадка завітав і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
- Хочу побажати дітям, щоб вони слухали і поважали дорослих, цінували свою сім’ю, свій садочок, своє місто та свою країну. Щоб розуміли, що у нас – найкраща країна. Я бажаю, щоб вони бачили та розуміли її потенціал, споглядаючи цю красу. Вважаю, що діти будуть сприймати Україну та весь навколишній світ, зокрема, через сприйняття цього чудового садочка і це буде для них стандартом, на який орієнтуватимуться і в дорослому житті. Я дуже щиро бажаю дітям жити у сучасній, економічно потужній країні, - сказав Владислав Атрошенко.

Він також нагадав, що новий дитсадок має загальну площу 3,6 тис. кв. м, розрахований на 280 дітей, це 15 груп. Під час будівництва тричі змінювалася проектна група, було дуже багато помилок, і дуже багато було втрачено часу, бо це нетиповий проект і дуже важко було на кожному етапі.

Міський голова також зауважив, що усі роботи всередині споруди завершені на 100%. Залишилося лише повісити жалюзі у кількох групах, отримати частину іграшок та спортивного інвентарю.

Новий садок збудований із застосуванням енергоощадних технологій, за сучасними нормами та підходами. Будівля має сучасну протипожежну та вентиляційну систему. В усіх ігрових кімнатах встановлені бактерицидні лампи. Спальні кімнати мають два виходи, стіни пофарбовані у кольори приємних тонів та мають розписи. Дитячі ліжечка - з новими матрацами та постільною білизною. Кухні, санвузли, музична зала та зала для фізкультури теж по-сучасному устатковані. Усе обладнання, меблі, та іграшки – сертифіковані. Все це, а також оформлення приміщення дуже ретельно обговорювали та обирали, щоб все було сучасним, безпечним, зручним у використанні та задовольняло потреби дитини. При цьому враховували і думку педагогів.

На території дитсадка встановлений тепловий насос, який у бюджетний закладах Чернігова використовується вперше і має забезпечити автономність теплопостачання. Радіатори у кімнатах з регулюванням теплового режиму. В ігрових кімнатах на першому поверсі – підлоги з підігрівом. Крім того, шафки для дитячого одягу в роздягальнях теж з підігрівом, що дуже гарно для зимового періоду.

Територія навколо дитячого садка теж в ідеальному стані. Тут на доріжках укладена тротуарна плитка, на ігрових площадках дуже багато дитячих локацій. Хоча міський голова, оглядаючи майданчики, зауважив, що потрібно тут більше висадити квітів. Крім того, він зазначив, що вихователі повинні бути навчені навикам протипожежної безпеки.

Завідувачка «Дитячої Академії» Тетяна Бочок додала, що у дошкільному закладі працюватиме 30 вихователів. Крім того, ще будуть логопед, музичні керівники, інструктори з фізичної культури, практичний психолог та асистенти вихователів. На сьогодні заклад має усіх спеціалістів, деякі вихователі ще проходять медогляд.

- Серед вихователів є й досвідчені фахівці, а також молоді, але всі вони дуже креативні. Загалом садок розрахований на 280 місць, але 1 вересня ми очікуємо поки що 100 дітей. Саме стільки батьків встигли оформити документи. Але усі 280 направлень ми вже роздали. Наразі проводяться бесіди з батьками, ми пояснюємо, які документи треба зібрати, щоб привести діточок до садка. Як швидко вони встигнуть зібрати документи, так і зможуть прийти до нас, - зауважила керівниця закладу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини