Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:41:05

Хенд-мейд для безробітних на Яблучний Спас

20.08.2019   10:12Агенцiя

19 серпня відзначається друге велике свято серпня – Яблучний Спас, Другий Спас або, як його ще називають, Спас на горі, Середній Спас, Преображення або Преображення Господнє.

Цього дня в рамках культурно-просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» в Варвинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості провели інформаційний семінар на тему «Три серпневі Спаси: традиції святкування в Україні». Привітати безробітних з Яблучним Спасом та презентувати свої вироби на захід завітали місцеві  майстри.

Лариса Шпетна в'яже гачком від самого дитинства, а не так давно  вирішила перетворити улюблене хобі на власний невеличкий бізнес. «В'язання гачком завжди залишалося модним і користувалося популярністю. А нині, коли повернулася мода на ручну роботу – хенд-мейд, рукоділля, як ніколи, актуально,» говорить майстриня.Зв'язати гачком можна безліч всього: стильний одяг, речі для затишку будинку (пледи, занавіски, серветки, килимки тощо), іграшки і навіть взуття.

- Вміючи робити щось своїми руками, жінка отримує можливість підзаробити, - говорить  Раїса Крипченко. Прикраси, які  вона створює з бісеру, дивовижні, з ними можна сформувати будь-який жіночий образ — романтичний і діловий, вінтажний і cучасний. “Я ніколи не нав’язую людині свої вироби. Вважаю, що це зайве. Бо для мене головне – не продати роботу, а подарувати радість, поділитися частинкою тих відчуттів, які маю сама”.

Для виготовлення саморобних м'яких іграшок сьогодні майстри знаходять нові матеріали – це може бути мішковина, помпони і навіть колготки. Зворушливі малюки, рожевощокі пупси, веселі гноми і янголята - ляльки з колготок бувають найрізноманітнішими. Такі вироби були презентовані на заході від майстрині Світлани Поети.
Шкіряних справ майстер – так у Варві називають Сергія Левуна, який власноруч виготовляє ексклюзивні речі: гаманці, ключниці, сумки, ремені,  візитниці, чохли для телефонів тощо. Каже: «Найчастіше замовляють гаманці та ремені».

Отож, як бачимо, досвідом з безробітними ділилися фанати своєї справи, які володіють умінням втілювати душевну енергію у свої витвори. Серед переваг зайняття рукоділлям називають самостійність та відсутність прив’язки до робочого місця, попит і досить високу ціну виробів ручної роботи. А ще вони радили перетворити хобі на улюблену роботу, яка приносить дохід, інформує Обласний центр зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини