Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:51:31

Заяв на бюджет можна буде подати менше, але не буде обмеження за спеціальностями. ВІДЕО

14.08.2019   15:29Агенцiя

Також розшириться практика проведення "ЗНО в магістратуру" та очікується перехід від широких конкурсів до національного. Міністерство освіти і науки України завершує підготовку проєкту Умов прийому на 2020-й рік, проінформував генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих міністерства Олег Шаров.

Ці зміни МОН планує закласти в Умови прийому до вишів на 2020 рік, які незабаром розмістять для громадського обговорення.
«Ми розраховуємо, що Умови прийому на 2020 рік будуть винесені на громадське обговорення на наступному тижні, й у них буде низка новацій. Зокрема, це зменшення кількості заяв, які вступники на бакалавра можуть подати на бюджет, з 7 до 5, при одночасному знятті обмеження за кількістю спеціальностей», – повідомив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Зняття обмеження щодо кількості спеціальностей, за словами Олега Шарова, потрібне для того, щоб стимулювати в Україні розвиток міждисциплінарних освітніх програм.
«Ми робимо цей крок не тому, що розраховуємо на збільшення кількості спеціальностей, на які подаватимуться заяви. Ні, ми очікуємо, що в нас мають поступово розвиватися міждисциплінарні освітні програми: які можуть так чи інакше охоплювати більш ніж одну спеціальність. Ми зараз тільки на початку цього шляху, але одразу хочемо зняти бар’єри, які можуть на ньому виникнути», – наголосив він.

В Умовах прийому на наступний рік також планується розширити перелік спеціальностей магістратури, для вступу на які треба буде складати єдиний іспит за технологією ЗНО.
«Результати свідчать, що ця практика відверто позитивна, вона підтягує рівень знань наших випускників бакалаврату та вступників у магістратуру. Ми бачимо, що суспільство чітко усвідомлює: здобути сучасну освіту магістра без певного рівня володіння іноземною мовою просто фізично неможливо. Це своє чергою серйозно сприяє підвищенню якості вищої освіти», – зауважив Олег Шаров.

Середня ланка вищої освіти має бути збереженою та функціонували й надалі. Коледжі, технікуми, навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації підтвердили необхідність власного існування.
«Коледжі та технікуми є важливою складою системи вищої освіти, саме тому нашим завданням є забезпечення їх нормальної роботи», - наголосив гендиректор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерство освіти і науки України.

Олег Шаров відповів на чисельні питання регіональних журналістів у Українському кризовому медіа-центрі.

Відео Юрій Паперний:

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини