Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:54:51

Де та на кого вчаться безробітні Чернігівщини?

25.07.2019   08:25Агенцiя

Бажаєте отримати затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію безкоштовно і в стислі терміни? Тоді вам до служби зайнятості. Наразі саме якісна професійна освіта є запорукою успішного працевлаштування.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, протягом І півріччя 2019 року проходили професійне навчання за сприяння служби зайнятості понад 1,6 тис. зареєстрованих безробітних, зокрема 50 осіб опановували нові професії, 700 - підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення, 900 - проходили стажування. Усі без виключення навчалися на замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування.

«Служба зайнятості організовує навчання за актуальними професіями, які потрібні на ринку праці. Сьогодні це робітничі професії, - говорить Лідія Падалка. – Так, цього року безробітні вчилися на оператора котельні, водія навантажувача, тракториста-машиніста, електромонтера, машиніста автовишки, слюсаря-ремонтника, верстатника, електрогазозварника, штукатура, сировара, ліфтера, перукаря, продавця, бармена, кухаря тощо».

До речі, з метою подолання розриву між теорією та практикою, набуття реального професійного досвіду, практичних знань та навичок у професійній підготовці безробітних застосовуються елементи дуального навчання, тобто теорію слухачі вивчають у навчальних закладах, а виробниче навчання проходять безпосередньо на виробництві.

Підвищували кваліфікацію безробітні шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях за такими професіями: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, електрогазозварник, водій автотранспортних засобів, маляр, штукатур, оператор котельні, кухар, продавець, швачка, бармен, офіціант тощо.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще - в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що діють в 11 областях України. Зокрема, на Сумщині, Рівненщині та Одещині в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчалися 700 наших земляків.Там можна здобути не лише звичні робітничі професії, а й рідкісні, яким не навчають у жодному навчальному закладі області, наприклад, коваль ручного кування, квіткар, вишивальник.

Але якщо професійне навчання – послуга виключно для безробітних, то для громадян, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, є інші пропозиції. Сьогодні існує унікальна можливість стати більш конкурентоспроможними на ринку праці, пройшовши навчання за ваучеромза рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Цього року Чернігівським міським центром зайнятості видано 17 ваучерів на навчання громадянам віком старше 45 років, 10 з них опановували професію «кухар», а 7 - навчалися на кондитера.

Водночас, як зареєстрованим безробітним, так і громадянам, які не стоять на обліку в службі зайнятості, пропонується підтвердження результатів неформального професійного навчання. Ця послуга буде цікава для осіб, які мають великий досвід роботи за професією, але не проходили відповідне навчання та не мають документа про професійну освіту; громадян, які бажають відновити втрачені документи або підвищити розряд. Цього року в області підтвердили кваліфікацію «кухар» за 3 і 6 розрядами дві людини.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини