Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:40:19

Відбувся перший випускний у Літньої школи ОСББ м. Прилуки

11.07.2019   10:41Агенцiя

9 липня в сесійній залі міської ради відбувся перший випускний Літньої школи по створенню ОСББ м. Прилуки.

Протягом 5 тижнів ініціативні групи співвласників дев’яти багатоквартирних будинків міста Прилук наполегливо працювали: вивчали юридичні тонкощі відносин права власності, аналізували переваги і недоліки різних форм управління багатоквартирним будинком, знайомились із порядком створення і державної реєстрації ОСББ, розробляли проекти статутів і протоколів, опановували основи комунікацій і діалогового підходу…

І ось результат: у рекордні строки дві ініціативні групи вже створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, три ініціативні групи вже призначили установчі збори ОСББ, чотири ініціативні групи проробили великий обсяг роботи по збору інформації про співвласників і продовжують рухатись по шляху створення ОСББ!

Національний консультант з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) в Чернігівській області Світлана Рожок проінформувала присутніх представників ОСББ та мешканців багатоквартирних будинків міста - майбутніх учасників проектів про типові заходи енергозбереження та шляхи економії енергоресурсів.

У своїй презентації вона зазначила про необхідність поведінкових змін самого населення до питань економії, важливість згуртованості у питаннях підвищення комфорту проживання у багатоквартирних будинках.

Світлана Рожок підвела підсумок Літньої школи по створенню ОСББ у Прилуках та нагадала, що за підтримки міської влади сьогодні у місті реалізується проект ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ». У рамках цього проекту завершено реконструкцію та впровадження енергозберігаючих технологій на будинках за адресами: вул. Вокзальна, 19, вул. Київська, 188, вул. Київська 186, вул. Боброва, 86, вул. 1Травня, 99, вул. Вокзальна. 40, вул. Соборна, 43, вул. Фабрична, 62. Реалізовано проекти з енергозбереження в ЗОШ №6, ДНЗ №4.

Ресурсний центр розвитку громади, метою діяльності якого є проведення консультацій щодо створення ОСББ, реалізація державної політики у сфері реформування житлово-комунального господарства міста, також з’явився завдяки участі в проекті ПРООН.

Учасники літньої школи також побували на об'єкті за адресою: вул. Боброва, 86 та ознайомилися із особливостями впровадження даного проекту, інформує Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини