Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:59:31

Чернігівські рятувальники відпрацювали дії з ліквідації пожеж на об'єктах зберігання нафтопродуктів

11.07.2019   07:32Агенцiя

10 липня на території складу паливо-мастильних матеріалів ТОВ «СПК», що у м. Чернігові по вул. Івана Мазепи відбулись тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожеж у резервуарах із нафтопродуктами.

У них взяли участь керівництво пожежно-рятувальних підрозділів м. Чернігова та особовий склад чергових караулів. В ролі посередників, які слідкували за правильністю та послідовністю дій залучених підрозділів виступили фахівці оперативно-координаційного центру та відділу з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Чернігівській області.

Головна мета відпрацювання - вдосконалення тактичного мислення та практичних навичок начальницького й особового складу, ознайомлення із системами протипожежного захисту та інженерного обладнання об'єкту, а також відпрацювання питань взаємодії адміністрації з пожежно-рятувальними підрозділами щодо організації гасіння пожеж у резервуарах з нафтопродуктами.

За легендою, внаслідок вибуху газоповітряної суміші стався відрив даху резервуару РВС-1000 з подальшим горінням легкозаймистої речовини на загальній площі понад 100 м. кв. За номером виклику №3 до місця пригоди прибуло 5 відділень пожежно-рятувальних підрозділів на 3 автоцистернах, автодрабині та пожежній насосній станції. Розгорнув роботу штаб пожежогасіння.

Вогнеборці у тепловідбивних костюмах провели оперативне розгортання сил і засобів та організували за допомогою водяних стволів охолодження суміжних, а також резервуару, що горить. Для проведення пінної атаки на гасіння пожежі було залучено автодрабину з встановленими генераторами піни.

Підвів підсумки проведених тактико-спеціальних навчань заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб. Зокрема було зазначено, що завдання, які ставились перед підрозділами по відпрацюванню дій з ліквідації пожеж на об'єктах зберігання нафтопродуктів виконані в повному обсязі.

УДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що особовий склад готовий до дій за призначенням.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.