Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:56:36

Представники приєднаних сільських рад дізналися про "перші кроки" після виборів

25.06.2019   17:14Агенцiя

Темі «Перші кроки ОТГ після виборів» для громад, в яких відбулося приєднання до існуючих ОТГ, був присвячений навчальний семінар, який відбувся у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, відкриваючи семінар, зазначила, що приєднаним сільським радам необхідно буде приймати ряд рішень, які впливатимуть на подальшу роботу та життєдіяльність самоврядування.

"Саме з метою допомогти та надати роз'яснення Центр проводить семінар сьогодні і буде проводити подібні заходи для новостворених громад після виборів", - підкреслила Ірина Кудрик. За її словами те, що сусідні села хочуть приєднатися до вже існуючої громади - це прояв довіри людей та того, що люди повірили в реформу місцевого самоврядування.

Людмила Чабак, радниця з децентралізації Чернігівського ЦРМС, розповіла учасникам семінару як підготуватися та провести засідання сесії ради ОТГ (після проведення додаткових виборів), як правильно сформулювати рішення, що стосуються приєднаних громад. Також Людмила Чабак надала роз'яснення щодо вирішення кадрових питань та формування штатного розпису.

Про питання реорганізації рад, що увійшли до складу ОТГ та правові аспекти процесу реорганізації органів місцевого самоврядування, розповіла Ірина Кудрик. Також у своєму виступі вона торкнулася процесів передачі бюджетних установ та закладів, їх майна до комунальної власності ОТГ.

Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського ЦРМС, розповів про першочергові заходи об'єднаних громад для забезпечення сталого бюджетного процесу, інформує Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.