Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:57:00

У Чернігівських дошкільних навчальних закладах № 14 "Малятко" та № 32 "Веселка" вели розмову про права та обов’язки батьків

14.06.2019   09:30Агенцiя

12 червня директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко зустрівся з батьками, діти яких будуть відвідувати Чернігівські дошкільні навчальні заклади № 14 "Малятко" та № 32 "Веселка".

Під час зустрічі було роз’яснено, що здійснення батьками своїх прав та виконання обов’язків мають ґрунтуватися на повазі до прав дитини та її людської гідності. Батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Відмова батьків від дитини є неправозгідною, суперечить моральним засадам суспільства. Ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом. Було акцентовано увагу, що у відповідності до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» усі діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Також, Володимир Бобруйко розповів батькам про актуальні питання щодо надання безоплатної правової допомоги, порядку отримання аліментів, порядку зняття з реєстрації місця проживання, порядку призначення тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, порядку збільшення, зменшення розміру аліментів, порядку встановлення факту, що має юридичне значення.

Місцевому центру важливо донести до кожного від великого до малого, про важливість знання та виконання своїх прав та обов’язків.
Окрім того, присутні дізналися про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право». Бажаючі отримали інформаційні матеріали «Я маю право», «Відповідальне батьківство» та системи безоплатної правової допомоги.

За правовою допомогою можна звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а,офіс 709, тел: (0462) 77-51-68. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.