Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:23:23

Заслухано звіти керівників закладів освіти Ніжина за І квартал 2019 року

08.06.2019   08:20Агенцiя

7 червня відбулось заслуховування звітів керівників закладів загальної середньої освіти по результатам діяльності І кварталу 2019 року за участі міського голови Анатолія Лінника.

На початку заслуховування заступник начальника фінансового управління Маргарита Фурса зазначила, що з міського бюджету в цілому на освітні потреби виділено 199 млн. 99 тис. грн., а за І квартал використано 20% від запланованого річного бюджету.

Директори загальноосвітніх шкіл звітували про фінансову діяльність за підсумками виконання кошторисів І кварталу 2019 року та ефективне використання наявних фінансових ресурсів на 2019 рік закладів, економію бюджетних коштів на їх утримання та підвищення ефективності використання енергоносіїв (встановлення приладів обліку води, електроенергії та перехід на енергозберігаючі лампи).

В ході засідання також обговорені такі питання як наповнюваність шкіл, використання коштів освітньої субвенції, процес оптимізації мережі навчальних закладів та інші ключові птання, які впливають на освітній процес.

Міський голова Анатолій Лінник відмітив позитивну роботу директорів ЗОШ №2, ЗОШ № 8 та ЗОШ №14, їх розуміння сучасної освітньої потреби, покращення логістики та активну роботу у пошуках нових перспектив, які позитивно відобразяться у навчально-виховному процесі. Звернув увагу на харчування школярів, безпечне перебування дітей у навчальних закладах, збереження майна шкіл, заходи енергозбереження, укладення ЕСКО договорів.

Результати заслуховування даних звітів дають змогу провести розрахунки можливих змін в доходній та видатковій частинах місцевих бюджетах у поточному році та при плануванні бюджету на наступний рік.

Всі протокольні доручення, які були надані очільником міста будуть враховані в подальшій роботі як управління освіти так і загальноосвітніх закладах.

По закінченню Анатолій Валерійович зазначив, що перед початком нового навчального року особисто перевірить готовність закладів до навчального процесу.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.