Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:24:33

У Чернігівському окружному адміністративному суді проведено черговий правопросвітницький захід для школярів

31.05.2019   09:31Агенцiя

30 травня головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення та аналітично-статистичної роботи Алла Бобрушко провела «Урок справедливості» для учнів 6 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чернігівської міської ради Чернігівської області.

Під час уроку дітям було презентовано мультфільм про суд, знятий в рамках проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Під час заходу було презентовано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», у якому Кінь загубив подаровану йому підкову, а родина Хом’яка знайшла її та використала в облаштуванні свого помешкання. Оскільки Кінь вимагав повернути загублену підкову, а Хом’як відмовлявся це зробити, то герої мультфільму задля відновлення справедливості звернулись до судді Черепахи.

Яскраві герої з мультфільму надали можливість школярам спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір. Під час обговорення конфлікту між головними персонажами діти висловлювали аргументи на підтримання обраної ними сторони. На завершення заходу діти отримали наліпки клубу «Справедливці» на згадку та диплом учасників Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

Нагадаємо, метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі інформації про роль суду у суспільстві та державі, про важливість принципу верховенства права, справедливості і рівності перед законом.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини