Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:06:51

Студенти-випускники дізналися про переваги та перспективи держслужби

17.05.2019   09:14Агенцiя

Державна служба може стати чудовим стартом професійної кар’єри для випускників вишів. Чому саме – дізналися учасники Всеукраїнського інформаційного заходу «Право на державну службу», що пройшов в Обласному молодіжному центрі.

Чернігівські студенти не тільки ознайомилися із засадами держслужби, а й з інформацією про можливості вступу на неї. Дізналися, як знайти вакансії на відповідні посади та взяти участь у конкурсі, а також чому варто пройти стажування в органах державної влади та як це зробити. До речі, у цьому випускникам вишів допоможуть Єдиний портал вакансій державної служби та Єдиний портал стажувань.

Мова йшла і про низку міфів щодо державної служби, основні з яких були спростовані під час спілкування з модераторами заходу.

Наостанок учасники переглянули відеоролик, що зняли студенти вищих навчальних закладів Києва під час стажування в Національному агентстві України з питань державної служби. На власному прикладі вони хотіли показати, що державна служба є відкритою для молодих та амбітних громадян. Для цього необхідно лише завітати на портал стажувань, спробувати пройти стажування, а далі — конкурс на зайняття вакантних посад державної служби, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.