Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:53:23

Рятувальники провели громадські акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти" для учнівської молоді

17.05.2019   08:00Агенцiя

16 травня у загальноосвітніх закладах Козелецького, Талалаївського, Семенівського, Бобровицького та Новгорода-Сіверського районів відбулися громадські Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

До їх проведення долучилися представники відділення прикордонної служби Чернігівського прикордонного загону, Національної поліції,  фахівці екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також газової служби.

Під час заходу рятувальники розповіли школярам про особливості своєї професії, навели приклади резонансних пожеж та причини їх виникнення, основні вимоги правил безпечної поведінки у побуті, алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру.

Рятувальники продемонстрували школярам обладнання пожежного автомобіля, засоби індивідуального захисту, спецзасоби. Школярі мали змогу побачити гасіння умовної пожежі, а також самостійно попрацювати з вогнегасником.

В свою чергу, представники Національної поліції нагадали учасникам акції правила дорожнього руху, медики продемонстрували порядок надання невідкладної медичної допомоги постраждалим, фахівці аварійної бригади газового господарства ознайомили з вимогами  безпеки при користуванні газовими приладами, а прикордонники та їх вихованці продемонстрували навички затримання зловмисників, виявлення вибухонебезпечних предметів, зброї та наркотичних речовин.

Подібні заходи з цікавістю сприймаються учнівською молоддю і дають змогу використовувати здобуті знання в повсякденному житті, інформує УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.