Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:55:09

"Таємниці роду Галаганів"

04.05.2019   11:14Агенцiя

Протягом квітня в усіх закладах загальної середньої освіти Прилук відбулися тематичні уроки; семінари «Цікаві факти про родину Галагана»; виховні години з повідомленнями та презентаціями учнів; фото-квест «Таємниці роду Галаганів»; усний журнал «Сокиринці –родинне гніздо Галаганів».

Учні всіх ЗЗСО міста переглянули відео-екскурсію по палацу та парку родини Галаганів, дізнались про історію роду – трагічні сторінки, злети та падіння, ознайомилися з родоводом Галаганів: переглянули галерею портретів членів родини, ознайомилися з історією створення маєтку. Учні пройшлися історико-туристичний маршрутом «Меценат Павло Галаган» під час якої дізнались про благодійницьку діяльність членів родини.

Також міським методичним центром управління освіти Прилуцької міської ради організовано та проведено виїзну методичну сесію вчителів історії закладів загальної середньої освіти міста. Під час якої екскурсовод музею Костриця Ольга Василівна ознайомила вчителів з історією маєтку та генеалогічним деревом сім'ї Галаганів.

Розповідь доповнювали світлини із зображенням портретів родини, колишнім інтер'єром кімнат. Сесія вчителів історії продовжилася більш детальним знайомством з життєвим шляхом Григорія Галагана, з яким ознайомила педагогів методист ММЦ Максименко Наталія Сергіївна. Вчитель гімназії №1 імені Георгія Вороного Борох Валентина Миколаївна розповіла своїм колегам про діяльність Григорія Галагана як мецената, який матеріально підтримував чоловічу гімназію (сучасна гімназія №1). Вчителі активно долучалися до обговорення, отримали задоволення від емоційного спілкування, історичної атмосфери та огляду гарних краєвидів, проінформувало
Управління освіти Прилуцької міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини