Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:10:29

Ярмарок професій – можливість правильно обрати майбутній професійний шлях

19.04.2019   08:07Агенцiя

Яку професію обрати? Відповідь на це запитання шукала молодь Чернігова на ярмарку професій, який відбувся 17 квітня в обласному палаці дітей та юнацтва.

Організатор заходу – міський центр зайнятості. Завітали на ярмарок старшокласники міста та Іванівської школи, а також представники 16 професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Загалом профорієнтаційний захід відвідало понад три тисячі випускників.

«Мета ярмарку – зорієнтувати учнів випускних класів на свідомий вибір майбутньої професійної діяльності, ознайомити з професіями, що мають попит на ринку праці, розширити уявлення підлітків про робітничі професії, сформувати позитивне ставлення до них, надати інформацію про навчальні заклади та послуги служби зайнятості, - сказала директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб. – Комусь цей захід допоможе визначитися з вибором професії, інших змусить замислитися над своїм майбутнім».

Цікаво і захопливо презентували свої навчальні заклади викладачі та студенти. Школярів приваблювали майстер-класами, віртуальними екскурсіями, роботами студентів, демонстрацією вмінь і знань, які можна здобути під час навчання. На ярмарку великим був вибір саме робітничих професій, адже кваліфіковані робітники наразі є вкрай затребуваними на ринку праці.

Старшокласники активно цікавилися правилами вступу до навчальних закладів, умовами навчання, перспективами працевлаштування та специфікою різних професій. Розпитували не лише викладачів, а й своїх однолітків, які вже навчаються там.

Працювали і консультаційні пункти служби зайнятості, де відвідувачі мали змогу пройти профдіагностичне тестування на виявлення професійних здібностей, отримати консультацію фахівців щодо ситуації на ринку праці та послуг служби зайнятості.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини