Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:30:32

Креативними бізнес-ідеями з безробітними ділилися чернігівські майстрині

02.04.2019   11:17Агенцiя

Наприкінці березня в Чернігівській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості в рамках культурно – просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» відбулося чергове засідання жіночого клубу «Берегиня». Гостями заходу стали місцеві майстрині Лариса Росстальна - мастак із виготовлення іграшок із войлоку (валяння шерсті) та Марина Терещенко, яка виготовляє продуктові композиції.

На початку заходу директор Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ірина Некрасова ознайомила присутніх з тенденціями сучасного ринку праці та послугами служби зайнятості. За її словами, за умови браку підходящих вакансій чудовою альтернативою безробіттю для шукача роботи може стати підприємницька діяльність. Перетворити в успішний бізнес можна власне захоплення або вміння. Служба зайнятості дає стартовий капітал безробітним, які вирішили стати підприємцями, виплачуючи допомогу по безробіттю одноразово для започаткування власної справи.

Своїми історіями успіху з присутніми поділилися запрошені майстрині. Лариса Росстальна займається рукоділлям 6 років. Почалося все з ремонту пошкодженої іграшки. Це її так захопило, що жінка вирішила власноруч виготовити нову. Так, вона відкрила для себе світ шерсті та почала створювати маленькі шедеври: пальчикові іграшки, прикраси, сувеніри. Тепер технікою валяння шерстю вона виготовляє елементи декору та одягу (шапки, шарфи). Для майстрині - це наразі хобі, яке може приносити прибуток, адже основний час вона все ж таки приділяє роботі. А от у вільний час займається рукоділлям, удосконалює власні здібності, відвідуючи майстер-класи, охоче ділиться своїм досвідом з оточуючими.

Марина Терещенко навпаки з самого дитинства виявляла творчі здібності: писала вірші, статті в газети, виготовляла різноманітні вироби. Отримавши вищу освіту, працювала на державній службі, але задоволення від роботи не мала. Два роки тому вона спробувала робити продуктові подарунки для близьких. З часом з’явилися й перші замовлення. За словами майстрині, виготовлення подарункових їстівних композицій кардинально не нова бізнес-ідея, але доволі актуальна і не «заїжджена». Такий подарунок, як букет із фруктів чи композиція з продуктів, здатен порадувати і здивувати будь-кого і стати креативною прикрасою святкового столу. Марина Терещенко створює на замовлення не лише їстівні букети, а й цілі подарункові композиції (кошики, торти, кораблі). Під час зустрічі майстриня провела для безробітних майстер-клас по оформленню їстівного букету з маршмеллоу.

Організатори заходу сподіваються, що енергія та завзяття майстринь, їхні життєві історії надихнуть безробітних жінок діяти заради свого майбутнього.


Чернігівський ОЦЗ

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини