Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:08:59

В Чернігові представники шкіл навчились користуватись Єдиною системою відкритих бюджетів шкіл

01.04.2019   16:03Агенцiя

21 представник з 17 навчальних закладів міста Чернігова відвідали навчальний семінар з використання Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл (https://openschool.in.ua).


Семінар проводив один із розробників Системи Андрій Жнивін, який приїхав з Херсону. Під час семінару учасники змогли в дружній атмосфері отримати відповіді на всі питання, на практиці перевірити роботу Систему, поспілкуватись один з одним та поділитись досвідом.

У заході взяли участь як представники шкіл, які вже активно працюють з Системою, так і ті, які ще тільки мають в планах її використовувати. Нагадаємо, що Єдина система відкритих бюджетів шкіл — це онлайн платформа, яка дозволяє в розрізі окремого закладу освіти бачити всю фінансову інформацію: скільки коштів і на що виділяється із бюджету, проводити дискусії щодо нього та брати участь у різноманітних проектах від школи тощо. Тут є інформація не лише про надходження у заклад, а й його потреби.

Навчальний семінар пройшли такі заклади освіти:№3, 29, 13, 5, 36, 20, 16, 31, 11, 10, 21, 25, 33, 32, 15 та 30.Підключились до Системи: №3, 5, 6, 10, 16, 17, 24, 27 та 36.

Як зазначив Андрій Жнивін: «Вже більше 450 навчальних закладів по всій країні звітують за свої бюджетні та позабюджетні кошти. Після Херсону пілотними містами були Чернігів, Дніпро та Вінниця. Вже зараз 15 міст працює з цією Системою. Також ми постійно удосконалюємо Систему. Наприклад, згодом там з’явиться більше функціоналу та в майбутньому чат-бот, який відповідатиме на стандартні питання користувачам».
Функціонування Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл фінансується за кошти антикорупційноїініціативи Європейського Союзу.

Тому вона передбачає безкоштовне підключення, технічна підтримка та обслуговування системи. Тобто є безкоштовною для всіхшкіл, які проявили чи проявлять бажаннявикористовуватидану платформу.

Як підключитися:
1. Написати лист на електронну адресу координатора та повідомити про бажання підключитись до системи: goami.info@gmail.com
2. Написати заяву до фонду «Об’єднання» (координатор відправить Вам її зразок на електронну пошту).
3. Разом із технічними спеціалістами Фонду провести тестування функцій системи.


Прес-служба ГО «Агенція міських ініціатив»

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини