Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:30:31

Від служби зайнятості за ваучерами навчаються кухарі

20.03.2019   09:04Агенцiя

Народна мудрість стверджує: вчитись ніколи не пізно. І після 45 років також, говорять у службі зайнятості і запевняють, що наразі для цього створені всі умови.

Зокрема, громадянам цієї вікової категорії служба зайнятості пропонує отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Нещодавно цією можливість скористалися 10 чернігівців віком старше 45 років. Їм було видано ваучери для проходження перепідготовки за професією «кухар». До речі, ця професія користується сталим попитом на ринку праці міста. Розпочалося навчання в березні і триватиме 5 місяців. Вчаться громадяни в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти. По закінченню навчання слухачі отримають кваліфікацію кухаря третього розряду.

Ця послуга не стосується безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості. Ваучер на навчання надається громадянам старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу, не досягли пенсійного віку. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), звільненим з військової служби після участі в антитерористичній операції/операції об'єднаних сил, та внутрішньо переміщеним особам. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отож, якщо вам за 45, не зупиняйтеся на досягнутому, йдіть «в ногу з часом», навчайтеся, цікавитеся інноваційними технологіями. Все це разом з набутим свого часу досвідом дасть можливість почуватися впевнено та не боятися конкуренції на ринку праці.


За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.