Шкільні їдальні Чернігова: після канікул - тільки свіжі продукти
З 28 січня в Чернігівських школах після вимушеної перерви відновився не тільки навчальний процес, а й робота шкільних їдалень. Як відомо, вони в нашому місті зараз обслуговуються комунальним підприємством «Шкільне». Про початок нового півріччя для КП «Шкільне» розповідає його директор Антоніна Радченко.
- Зараз ми розпочали роботу вже з новою вартістю харчування і з новим постачальником молочної сировини. Від зміни вартості сніданків і обідів ми ніякого додаткового прибутку не отримуємо, вона пов’язана тільки зі здорожчанням продуктів. Попередня ціна харчування розраховувалася більш ніж рік тому й за цінами того часу. Здорожчання відбулося на 2,5 грн, порція тепер коштує 18,5 грн. Міський бюджет, як і раніше, 8 грн. з них учням 1-4 класів відшкодовує.
Про причини, які змусили КП «Шкільне» змінити постачальника молокопродуктів, ми докладно інформували чернігівців восени минулого року.
- Усі інші постачальники в нас залишаються, вони перевірені та надійні, - говорить Антоніна Радченко.
Також вона розповіла, як підприємство пережило раптові вимушені канікули в школах.
До речі, під час усіх канікул та карантинів працівники КП – у відпустках за свій рахунок. Це невигідно для працівників, проте, необхідно: додаткового навантаження на собівартість продукції виникати не повинно.
Отже, навчання після звичайних канікул мало розпочатися 8 січня, тому з 4 січня вже почали закуповувати продукти. Але коли стало відомо про додаткові канікули – всі продукти були повернуті постачальникам.
А зараз, перед початком навчання, закуплено і в шкільні їдальні завезено все свіже. Це нам підтвердили і в самих їдальнях.
Говорить Людмила Устименко, завідуюча їдальнею школи №2:
- Продукти я одержала сьогодні. Ми готувалися до канікул і багато що закінчували «під нуль»: ні сирого м’яса, ні будь-яких продуктів швидкого псування не залишали. Тільки те, що підлягає тривалому зберіганню: наприклад, маргарин, картоплю. Навіть інші овочі – моркву, буряк, капусту – одержували вже сьогодні. Привозити почали з самого ранку. Наша школа йде першою по розвозці і в 6.00 год. вже привозяться м’ясо та ковбаси, потім о 7.00 - молоко. Поставка продуктів до нас тричі на тиждень: понеділок, середа і п’ятниця. Наприклад, у складі сніданку сьогодні сосиска – це отримано сьогодні.
Вікторія Дяченко, завідуюча їдальнею школи №16:
- До нас привіз продуктів був у п’ятницю і зранку сьогодні. Сьогодні після 6 ранку привезли котлетне м’ясо, ковбаси і сосиски. Потім хліб свіжий. Потім між 8 і 9 ранку нам завозять молочні продукти. Так що все свіже. Безпосередньо перед вимушеними канікулами до нас не завозили нічого.
Прес-служба Чернігівської міської ради
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.