Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:32:18

Як спланувати та налагодити діяльність комунальних медичних некомерційних підприємств у громадах

23.01.2019   15:01Агенцiя

22-23 січня у Чернігові проходить тренінг "Основні аспекти планування діяльності комунальних медичних некомерційних підприємств". Організатор навчання - Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

На тренінг зібралися представники Центрів первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій, керівники громад та їх заступники, головні лікарі, економісти та бухгалтери медичних закладів.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулася Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС. Вона зазначила, що основним завданням реформування медичних закладів є перетворення їх у комунальні підприємства: «А це означає, що вже сьогодні потрібно вчитися господарювати самостійно, приймати ефективні управлінські рішення та надавати якісні медичні послуги жителям громади».

Тренер Олена Решетняк, кандидат економічних наук, експерт Харківської експертної групи підтримки медичної реформи, зазначила, що передбачає запитання від учасників щодо складання ефективного фінансового плану комунального закладу. «Але я буду говорити про ефективний менеджмент та командну роботу, які дозволять управляти фінансовим планом, не акцентуючи на ньому увагу», - сказала експерт. І додала, що протягом двох днів учасники навчання матимуть багато практичних завдань, в ході яких зрозуміють особливості розробки фінансового плану медичного закладу.

Учасники навчання ознайомляться з алгоритмом розробки фінансового плану, важливістю питання фінансової спроможності закладу, роллю планування комунального некомерційного підприємства первинної медичної допомоги та методикою управління фінансами закладу та витратною частиною бюджету.

За результатами тренінгу учасники зможуть застосувати електронний інструмент фінансового планування, розробити фінансовий план закладу первинної медичної допомоги, визначати зовнішні та внутрішні чинники, що впливають на прийняття фінансових рішень.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.