Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:05:26

П’ятеро обдарованих учнів з Чернігівщини стали учасниками зустрічі з Президентом і його дружиною

20.12.2018   14:28Агенцiя

В День Святого Миколая, Президент України Петро Порошенко та Перша леді Марина Порошенко спілкувалися в Маріїнському палаці з обдарованою молоддю з усієї України.

Чернігівську область на урочистостях представили п’ятеро вихованців навчальних закладів.

Анастасія Дорошенко, учениця Прилуцької гімназії № 5, вихованка Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді – двічі ставала стипендіатом Президента України за перемогу у фінальному етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Також вона цьогорічний стипендіат Кабінету Міністрів України за перемогу у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з української мови та літератури.

Ольга Шаповаленко, учениця Стольненської загальноосвітньої школи Менської міської ради – стипендіат Президента України впродовж останніх трьох навчальних років за перемогу в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.

Віктор Цирулік, вихованець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді – Майстер спорту України з ракетомодельного спорту, призер Всеукраїнських змагань з ракетомодельного спорту та юних ракето моделістів. Віктор створив копію справжньої американської науково-дослідної ракети Трайлблайзер.

Оксана Марус, вихованка Чернігівської обласної станції юних натуралістів – переможець та призер всеукраїнських конкурсів з флористики та фітодизайну, а також з квітникарства та ландшафтного дизайну, експедиційно-польового збору команд юних екологів.

Іван Савченко, студент Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М.Ревуцького – цьогоріч став переможцем Національного конкурсу-відбору на написання кращого маршу до Дня незалежності України. Його твір звучав у Києві на урочистостях з нагоди головного державного свята. Окрім того, Іван – лауреат міжнародних конкурсів із фортепіано і кларнету, переможець Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Л.М.Ревуцького.

Під час урочистої зустрічі юний музикант виконав авторську п’єсу «Антифони». Його твір є експериментальним, у ньому максимально зближено тембри двох інструментів: фортепіано і кларнету. Тож музичні інструменти звучать як один, що є унікальним.

Звертаючись до учасників заходу, Петро Порошенко зазначив:
– Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу.
Ще школярами, ліцеїстами, студентами ви робите те, чого до вас не робили представники великої науки.

Президент також додав, що юні розробники ще у шкільному віці намагаються отримати патенти на свої винаходи для захисту своєї інтелектуальної власності, бо впевнені що ці винаходи будуть працювати.

Також Глава Держави підкреслив, що всі зміни в країні загалом та в освітній сфері, зокрема, стали можливими завдяки тому, що такі ж молоді люди як ті, що сьогодні присутні на зустрічі, п’ять років тому вийшли на Майдан Незалежності, щоб захистити європейське майбутнє України.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.