Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:28:31

Відбулось чергова робоча зустріч з питань оптимізації освіти Менської ОТГ

12.11.2018   19:58

В Менській об’єднаній територіальній громаді триває процес створення нового освітнього простору.

Експерти Центру Доброчинпровели інформаційну зустріч «Як забезпечити повноцінну освіту усім дітям громади?» яка пройшла 8 листопада в місті Мена.Цього разу учасниками зустрічі стала керівна ланка освітніх закладів територіальної громади.

Розмова була доволі важка. Директора навчальних закладів не вважали, що потрібні якісь зміни і від реформи очікували лише збільшення власних повноважень. Деякі з них планували значно збільшити штат за рахунок непедагогічних працівників і очікували від керівництва громади лише задоволення їх заявок на покращення матеріальної бази закладів.

У ході дискусії вони починали самі розуміти, що значні права не даються просто так.  Потрібно все рахувати і бути господарем, а не споживачем. А головне враховувати перспективи розвитку і власного закладу. І громади в цілому.

А вони, що стосується освітянської галузі, не такі вже і радужні. Демографічна ситуація невгамовно вказує, що кількість учнів не буде зростати, а навпаки погрожує значно зменшитися. Матеріально-технічна база застаріла і не може у всіх існуючих закладах задовольняти значно підвищені стандарти освіти.

Директора шкіл погодилися, що на часі укріплення шкіл і створення філій, позбавлення баласту старих приміщень у зв’язку з значним зменшенням наповнюваності класів.

Реформа освіти, що розпочалася з цього року чітко вказує що потрібно очікувати і що зараз ще можна передбачити і зробити. А тому і процеси оптимізації освіти неминучі. Цепризведе до кращого та більш ефективного надання якісних освітніх послуг.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини