Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:13:25

Стартували тренінги з підготовки інструкторів-саперів

06.11.2018   12:24Агенцiя

У 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України розпочався тренінг з підготовки операторів України (саперів) 1-го рівня EOD з гуманітарного розмінування.

Впроваджує курси Відділ оборонного співробітництва Посольства США в Україні у рамках Програми гуманітарного розмінування командування ЗС США в Європі, з метою підвищення якості проведення робіт з розмінування територій на Сході України та підвищення безпеки місцевого населення від мінно-вибухових ризиків.
    
З початком навчання учасників тренінгу привітав начальник відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні полковник СВ США Роберт Пітерс. Він побажав їм успіхів, а також запевнив у постійній всебічній підтримці започаткованих курсів у подальшому. 
   
На першому етапі до навчання залучаються 15 фахівців. Це представники Кам’янець-Подільського центру розмінування Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України і Державної служби з надзвичайних ситуацій. По завершенню навчання вони отримають дипломи міжнародного рівня, підвищать свій фаховий рівень і працюватимуть у якості інструкторів у навчальних підрозділах.

Відділ оборонного співробітництваПосольства США в Україні до тренінгу залучив своїх інструкторів та надав сучасні інженерно-саперні комплекти та інше майно на суму понад 500 тисяч доларів.
– Роботарозпочалася, навчальна база відповідає усім вимогам, – зазначив Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков, – до занять залучаються кращі інструктори, які мають гарний досвід. Під час теоретичних і практичних занять вони вивчатимуть роботу з сучасним спецобладнанням для пошуку і знешкодженння вибухонебезпечних предметів. За декілька тижнів ми вже матимемо результат. Ці люди в майбутнньому передаватимуть свої знання і досвід новим спеціалістам. Нам важливо якісно підготувати побільше хороших фахівців саперної справи, які досконало виконуватимуть бойові завдання.


Підполковник Олександр Парій

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.