Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:49:09

Активісти Менської та Сновської громад вчились трансформувати конфліктив співробітництво

08.10.2018   17:55Агенцiя

Знаходження компромісу - не найкращий спосіб вирішення конфлікту. Про це дізналися учасники тренінгу ''Діалог як інструмент вирішення конфліктів та прийняття рішень на рівні громади'', який відбувся 3 - 5 жовтня в місті Чернігові.

Представники громадських організацій, активісти та представники місцевих влад Менської і Сновської об’єднаних територіальних громад вчилися конструктивно вирішувати конфлікти в громадах та в особистому житті: опановувати власні емоції та емоції співрозмовника, ефективно спілкуватись, будувати стратегію поведінки в конфліктній ситуації та визначати стратегію поведінки співрозмовника, визначати інтереси та потреби співрозмовника та вміти з ними працювати, допомагати конфліктуючим сторонам знаходити оптимальні рішення у будь-якій конфліктній ситуації.

Ось що розповіли про мету тренінгу та про його результати тренери й учасники.
Тренер Катерина Наровська: ''Для мене основною метою було ознайомити учасників з діалоговим форматом, як інструментом і способом мислення, способом пошуку можливостей, які можна отримати від спілкування та співробітництва, пошуку себе, інших людей, сенсів…
Представники органів місцевого самоврядування та місцеві активісти, які взяли участь у тренінгу, зможуть застосувати ці знання при прийнятті рішень, які стосуються багатьох людей, а також в особистому житті. Потрібно щоб представники влади могли зрозуміти, що насправді потрібно громадянам, а громадяни могли донести свої бажання, побачити реальність, визнати її та співвіднести свої бажання з існуючими можливостями''.

Тренер Наталія Мудрак: ''Також ми хотіли донести думку, що знаходження компромісу - це не найкращий спосіб вирішення конфлікту, як це багато хто думає. Насправді, кращим способом є перетворення конфлікту на співробітництво, коли об'єднавшись, сторони можуть отримати навіть більше, ніж хотіли отримати окремо''.

Учасниця тренінгу Тетяна Яковенко, Менська ОТГ:
''Тренінг був для мене дуже корисним, бо в роботі часто виникають конфліктні ситуації, хоч я і не конфліктна, але доводиться зустрічатися з різними людьми. Зрозуміла, що дуже важливо правильно будувати діалог. Щоб вирішити конфлікт потрібно почути опонента, проаналізувати його слова й емоції, зрозуміти. Це мені потрібно, щоб покращувати життя у своєму селі, у своїй громаді''.

Учасниця тренінгу Олена Хоминська, Сновська ОТГ: ''Тренінг допоміг систематизувати інформацію про конфлікти, яку я вже знала. Глибше розібратися в цьому питанні.  Про деякі методи вирішення конфліктів я здогадувалась інтуїтивно, а після тренінгу можу впевнено їх використовувати. Дуже вразило практичне завдання, під час якого учасники розказували, які емоції викликає у них певна ситуація - я була здивована, що одна й та сама ситуація викликає різні, часто протилежні емоції''.

Під час тренінгу панувала дружня атмосфера. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними результатами плідної праці та новим безцінним досвідом.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.