Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:29:54

Фінансистів райдержадміністрацій вчили застосовувати програмно-цільовий метод бюджетування

05.10.2018   09:35Агенцiя

Про програмно-цільовий метод у бюджетному процесі йшлося на тематичних навчальних тренінгах, які днями відбулися в Чернігові. Представників фінансових органів райдержадміністрацій вчили, як застосування ПЦМ на рівні місцевих бюджетів.

Захід провели Департамент фінансів Чернігівської ОДА спільно з представниками проекту «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів». Безпосередню участь у тренінгах взяла заступник директора профільного департаменту Любов Жукова.

У ході тренінгів коучери окреслили основні переваги програмно-цільового методу. Так, застосування ПЦМ забезпечує безпосередній зв’язок між виділенням бюджетних коштів та результатами їх використання, передбачає можливість відстеження відповідності витрат з бюджету цілям та завданням головного розпорядника коштів тощо.

Отриманою інформацією спеціалісти фінансових управлінь і відділів РДА мають поділитися з представниками сільських, селищних та міських рад, які з січня наступного року вперше застосовуватимуть програмно-цільовий метод у бюджетному процесі.

 
Довідково:

У 2018 році зведений бюджет Чернігівської області включає 333 місцеві бюджети різного рівня.
Усі 62 бюджети, які мають прямі взаємовідносини з держбюджетом (обласний, 20 районних бюджетів, 4 бюджети міст обласного значення, 37 бюджетів ОТГ), затверджені та виконуються за програмно-цільовим методом бюджетування. Крім того, відповідно до Бюджетного кодексу України за цим методом також затверджені ще 4 бюджети, в яких відсутні безпосередні взаємовідносини з держбюджетом (Сновський і Куликівський районні бюджети, Новозаводський та Деснянський районні бюджети Чернігова).



За інформацією Департаменту фінансів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.