Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:39:47

Раціональне споживання, або ефективне використання

19.09.2018   12:44Агенцiя

17 вересня в Чернігівському національному технологічному університеті відбулась інформаційна зустріч «Енергоефективність та національна безпека» ініційована представником ГМ ОПОРА для студентів навчального закладу.

Треба зазначити що це вже не перший подібний захід, така співпраця стала доброю традицією. Молоді люди цікавились можливостями, які надає держава, і відповідали на питання – чому тема енергогефективності є важливою для національної безпеки.

Домогосподарства України мають доволі високий рівень споживання енергетичних ресурсів, а також за даними  Держстату, Євростату та відкритих джерел, видатки на комунальні послуги в Україні складають приблизно 32% від сукупного доходу родини, в Словаччині для прикладу ця цифра складає 18 %, в Німеччині 11% а в Великій Британії усього 8%. Ці показники є невтішними,  потребують аналізу та впровадження запланованих заходів у сфері підвищення енергогефективності житлового сектору.

Студенти  обговорили можливості застосування порад, які допомагають заощадити ресурси на побутовому рівні, та прийшли до висновку, що елементарні правила поведінки здатні суттєво вплинути на рівень споживання енергії як в масштабах міста так і в масштабах усієї країни. Починаючи з себе можна досягнути високих результатів. Обсудили можливості, які надає держава.

«Виїжджаючи за кордон можна розвивати економіку чужої країні, підтримувати її розвиток податками та відповідальністю, а можна змінювати підходи у своїй рідній країні та досягати зростання» - прокоментувала Висіканець Наталія місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ ОПОРА – «Такі зустрічі додають оптимізму і розуміння, що в України є потенціал, є молоді люди, які готові змінювати та змінюватись. Починаючи з незначних кроків є можливість пройти увесь шлях та побачити нове і цікаве».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини